Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag möts vi i tältetpå Stortorget

Annons

Föreställ er följande: Ett konferensrum med osexig lysrörsbelysning, en stor flaska julmust, pepparchips (och faktiskt nåt slags nyttigt bröd och ost och grönsaker också, men vi låtsas inte om det eftersom det förstör det här stämningsskapandet en aning). En lång, lång lista med band, skivor, låtar, konserter och vid ett hörn av bordet några av Arbetarbladets skarpaste musikskribenter och så jag då, som nåt slags ordningsman (och den som äter merparten av chipsen).

Det är dags. Local Heroes Gala-nomineringsdags.

På listorna finns alla de förslag som ni har bidragit med. Det är många bra grejer. Listorna är löjligt långa och dessutom har vi rotat i arkivet och sett vad vi har skrivit m under året, eftersom all som hänt före oktober tycks ha försvunnit ur det allmänna medvetandet.

Det är inte lätt.

Det är ett fipplande och bollande och resonerande och det viktigaste är förstås att det ska kännas rätt. Men mitt rätt skiljer sig förstås från ditt rätt och så vidare. Det ska kännas representativt. Som en palett över det lokala musiklivet. Så man fattar bredden och den höga klassen.

Och nu undrar ni. Var är jazzen? Folkmusiken? Bluesen? Varför så mycket arty musik? Varför så lite hård?

I det där konferensrummet, i den där trista belysningen, på de där långa listorna, fanns inte den totala bredden och det har förstås påverkat oss en del (även om vi tar oss friheten att självständigt plocka in grejer som vi tycker saknas bland förslagen).

Samtidigt har vi ju valt att inte ha kategorier utifrån genrer, av den anledningen att vi tror att det skulle bli alldeles för mycket rundgång (redan nu är det ju flera som återkommer) och till och med svårt att få till riktigt bra kandidater i varje genre. Nu får norrskenselektronican tävla mot proggrocken och i alla fall jag tycker att det funkar riktigt bra (därmed inte sagt att det blir direkt lättare för juryn som ska bedöma några av kategorierna). Vi kanske tänker fel. Men hittills tycker vi at det har funkar. Och kolla här till höger på alla kandidaterna, det är jäkligt mycket bra musik som ligger samlat där.

Men man kan alltid diskutera det här.

Och ett förslag är att ni drar på er storstövlarna och dunjackan och blåser ner till Stortorget i Gävle i dag, fredag. Från lunch och framåt står det (förhoppningsvis, om det inte stormar bort) ett tält och däri finns en soffa, mysbelysning, glögg och pepparkakor och godis (alltså en miljon gånger trivsammare än det där konferensrummet), ett behändigt flygblad med alla de nominerade och så vi gala-arrangörer inklusive mig (som kommer att äta merparten av godiset om ni inte kommer och hjälper till).

Vi tänker att det vore fint att se er där.

Skäll på oss, diskutera med oss, säg snälla saker till oss.

Och glöm inte att börja rösta på era favoriter, förstås!

bra just nu:

Jamen alla de nominerade förstås! Grattis till er alla.

Mer läsning

Annons