Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll dör Wasteland

/
  • Hejdå. Andreas Vaple lägger ner klubben Wasteland och spelar faktiskt själv med bandet Stout på avslutningen.

Fredagens konserter på Wasteland blir de allra sista.

– Det är som att göra slut för fan. Jag har drömt mardrömmar om det här. Men man måste följa sitt hjärta, säger klubbchefen Andreas Vaple.

Annons

Wasteland huserar i källaren på det som tidigare var O'Learys och nu är Olles uppe på Söder och har så gjort i två omgångar faktiskt. Och precis som förra gången som kommer Club Monster att uppstå som en fågel Fenix ur askan av Wasteland.

Så alla hårdrockare i Gävle med omnejd kan andas ut. Att Wasteland dör innebär inte att hårdrocken blir husvill. Tvärtom nästan.

– Det blir lite gör om, gör rätt den här gången, säger Andreas Vaple som alltså återvänder till lokalen på Norra Kungsgatan och källaren under Pitchers.

– Vi lämnade ju lite ofrivilligt där. Och nu har vi chansen att komma tillbaka. Det är väldigt många som har saknat Monster.

Att bolaget som äger restaurangen har problem med serveringstillståndet för tillfället är inget som oroar Vaple. En teknikalitet, kallar han det.

Men det är med vånda han lämnar Olles, eftersom det känns som att han lämnar dem litegrann i sticket, förstår man.

Det är bland annat därför han har gjort det som nästan är tabubelagt: Bokat in sitt eget band för en spelning den allra sista Wasteland-kvällen.

– Det gör jag som en gest till ägarna, de har velat att vi skulle spela.

Stout heter de och de har funnits sen januari men där vissa av medlemmarna spelat ihop förr i till exempel King Chrome. Metal i kombo med 70-talsgroove spelar de.

Dessutom står Firebird (som spelar en lite ovanlig blandning av blues och hårdrock) och lokala stonerrockbandet Brigada Illuminada på scenen.

Gästande dj är producenten Teddy Möller från Uppsala, också känd från band som Loch vostock och FKÜ.

Mer läsning

Annons