Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll tar de ton ”Körslaget”

/

”Körslaget” är tillbaka i TV 4 i kväll. Albumaktuella Lisa Miskovsky är en av sju nya körledare. Hennes segerrecept är en blandning av norrländskt lugn och musikalisk glädje.

Annons

Förra året var det Kalle Moreaus och hans Orsakör som sopade banan med de övriga deltagarna. Och så brukar det se ut i ”Körslaget”. Det är körerna från småstäder tsom tar hem segern. Hela samhällen blir engagerade i sin kör och hejar fram dem till seger.

Lisa Miskovsky som kommer från Umeå är inte övertygad om att invånarna i hennes hemstad kommer att vara så lättflörtade.

– Många Umeåbor är riktiga livsnjutare som inte dras med i vad som helst, säger hon.

Lisa Miskovsky som slog igenom 2001 med låten ”Driving one of your cars” har själv sjungit i kör under många år. Nu hoppas hon kunna belysa andra duktiga sångare.

– Jag har vuxit upp med flera duktiga sångare som av olika anledningar valt att syssla med annat i livet än musik. Det känns kul att få chansen att lyfta fram dem, säger hon.

Många sökande

400 sökande kom till den audition i Umeå där Lisa Miskovsky skulle hitta sina 20 körmedlemmar. Den brokiga skara hon fått ihop beskriver hon som passionerade och tappra musikälskare.

– Det finns inte så mycket tid att förbereda sig så man får ta allt på volley. Jag tycker det är modigt av dem att ställa upp, säger hon.

För att ta hem segern satsar hon på ett personligt låtval som ska entusiasmera kören snarare än att flörta med publiken.

– Det går inte att börja klistra på saker för att det ska bli folkligt. Man måste själv brinna för låten, säger Lisa Miskovsky.

Mer läsning

Annons