Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll visar Hoforsrocken vad den går för

/

Det finns en hel radda band i Hofors. Som vill spela.

I kväll får några av dem göra det på Depå.

Kogo, Drunken Autopilot, Corossive Carcass och Stonefaced Chaplin är först ut i den nya musiksatsningen.

Annons

Det haglar inte direkt av speltillfällen i Hofors. På sommaren finns Hoforsrocken och på vintern finns, ja i princip ingenting.

Det tänker Studieförbundet Vuxenskolan, med Petter Svedén i spetsen, ändra på.

– Jag deltog i ett projekt för ett år sen och inventerade banden i Gävleborg för Vuxenskolan räkning. Och när jag intervjuade banden sa alla att de ville ha spelningar. Så jag tog tag i det i Hofors, säger Petter Svedén.

I kväll är det dags för första SV Live, som de kallar evenemanget som händer på krogen Depå. Inte mindre än fyra band spelar. Både Kogo och Drunken Autopilot är välkända band med rötterna i Hofors-trakten, Kogo spelar melodisk metal ungefär och Drunken Autopilot spelar rak rock. Corrosive Carcass och Stonefaced Chaplin tillhör den yngre generationens band.

Sjunger som Satan

– Corossive låter riktigt hårt, sångaren låter ungefär som Satan om man tänker hur han skulle låta, förklarar Petter Svedén och fortsätter:

– Och Stonefaced Chaplin är riktigt unga, sångaren brukar slita av sig tröjan efter första låten och på deras första spelning i somras pajade de mickstativet, så de kör full ut...

Petter Svedén berättar att tanken är att de två mer rutinerade banden ska dra publik och att de två yngre ska få mer spelvana.

Och efter i kväll ska SV Live fortsätta. Bara Vuxenskolan har ungefär 15 band knutna till sig i Hofors. Så lokal musik finns.

– Tanken är att vi ska göra det en gång per termin sen.

Mer läsning

Annons