Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I vardagsrummet med Sandvikens trevligaste person och drömgästen Antell

/

Trummisen Olle Tjern, som man med visst fog skulle kunna hävda är Sandvikens trevligaste person, släntrar in på stora scenen i Folkets hus, slänger av sig skorna och tar på sig tofflor och lägger sig ner på sin gamla retrodivan. Han har tagit med sig möbler från sitt vardagsrum och ställt dem här på scenen. Det är det som är konceptet för hela kvällen, det ska vara livemusik men det ska också vara prat "om allt mellan himmel och jord", och känslan ska vara intim, som om man var i musikernas vardagsrum.

Annons

Det är mycket folk i teatern, och jag tror de flesta är här för Olle Tjerns skull. "Olle är bra han. Den där Love Antell har jag ingen relation till, men han verkar ju väldigt ödmjuk", hör jag någon mumla bakom mig. Love Antell är nog en drömgäst i ett sådant här sammanhang, bekväm på scenen och uppslagsrik i samtal. 

De två kommer att ägna ganska mycket tid åt varandra. "Jag har ju bara pratat med dig i telefon i en kvart innan, så det är lite sjukt att vi sitter här nu, men jag tycker det flyter på bra jag", säger Olle Tjern. Han verkar inte ha lagt upp någonting särskilt mycket i detalj, utan tanken är att det ska vara spontant. Vilket kanske gör att det där med samtal "om allt mellan himmel och jord" blir lite väl påtagligt ibland. Stundtals irrar samtalen bara omkring utan någon särskild riktning och fördjupas liksom aldrig till något särskilt. Och tre timmar är lite långt att sitta och lyssna, även om det inkluderar en paus och en hel del musik. Men Love Antell är som sagt en lysande gäst, och han tar ofta tag i ämnena när de driver omkring för mycket och laddar dem med spänning av något slag.

På ett sätt känns det lite knäppt att se hur musik inte bara har vuxit in i feelgood-tv, men också hur den, på det här sättet, växer tillbaka därifrån och ut på livescenen igen. På ett annat sätt känns det helt logiskt. För man vill ju att det ska gå bra för det här projektet för Olle Tjern, som man ju gillar, eftersom han en gång för alla är Sandvikens möjligen trevligaste person. Och man vill ju också att det ska gå bra för Love Antell, som ju publiken, genom Olle Tjerns förmedling, vid det här laget har etablerat en relation med.

Så på slutet står publiken upp, jublar och klappar med i låtar som "Upp på sociala och ner på systemet" och "Pokerkväll i Vårby Gård". Låtar som man väl aldrig tänkte skulle kunna bli folkliga när Love Antells indiekreddiga band Florence Valentin spelade dem på Kungen för närmare tio år sen.

Mer läsning

Annons