Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingemar Stenmark och Marie Serneholt ger extra allt i Let's dancefinalen

/
  • Ingemar Stenmark och Marie Serneholt gör upp om segern i TV4:s
  • Agent Stenmark, Ingemar Stenmark, siktar på att ge allt i finalen.
  • Ingemar Stenmark har själv undvikit att titta på
  • Marie Serneholt ger allt i shownumret och utlovar både hopp och kast.
  • Ingemar Stenmark och Marie Serneholt laddar inför finalen i TV4:s

Marie Serneholt kastar sig våghalsigt från ett högt podium. Ingemar Stenmark rullar över golvet som en hemlig agent med siktet inställt på "Let's dance"-segern. TV4:s danstävling ska avgöras, och finalisterna sparar inte på krutet.

Annons

Stämningen är uppsluppen i "Let's dance"-studion, där alla säsongens deltagare återförenats för att repetera inför fredagskvällens final. Jonas Hallbergs lilla chihuahua gläfser i logen, det snackas Bond-filmer och kardemummabullar, och Simon Sköld får komplimanger för sin t-shirt med en ung Nanne Grönvall över bröstet.

Även de två finalisterna, Ingemar Stenmark och Marie Serneholt, känns avslappnade. Det är klart att båda vill stå med den blänkande statyetten i sin hand vid kvällens slut, men det kommer knappast att bli slagsmål i direktsändningen.

– Man gör ju allt för att vinna naturligtvis, men det är ändå inte superviktigt. Jag tycker att Marie har gjort det bra, och om hon vinner så blir jag inte ledsen för det, försäkrar Ingemar Stenmark.

– Det känns redan som en vinst på riktigt bara att ha tagit sig så här långt. Men givetvis vore det extra härligt att gå hela vägen, säger Marie Serneholt.

I finalen framför paren tre danser var, varav den sista är något av säsongens höjdpunkt. I shownumret får deltagarna göra i princip vad de vill för att locka röster. Agent Stenmark, Ingemar Stenmark, visar att han har licens för publikfrieri när han kastar sig genom en pappskärm ut på dansgolvet.

– Vi har Bond-tema, så det är kul. Lite annorlunda, säger han om det spektakulära numret.

Marie Serneholt kontrar med att i ett rasande tempo visa upp precis allt hon har lärt sig under säsongens gång, allt medan eld sprutar över scenen.

– Nu gäller det att brassa på ordentligt. Vi ska inte hålla tillbaka på någonting. Så det blir kast, lyft, pyro och mycket av allt, lovar hon.

De båda finalisterna är överens om att det kommer att kännas tomt när tre månader av daglig dansträning plötsligt tar slut.

– Jag kommer att få sätta på mig vanliga kläder igen, och träffa andra människor. Hur ska det gå? skämtar Marie Serneholt och tillägger:

– Det kommer att bli en separationsångest från allt det här, med samtidigt är det skönt att gå i mål.

Mer läsning

Annons