Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget mer fredagsmys med Peter Settman

/
  • Gillar’t. Peter Settman har lett ”Så ska det låta” sedan 2006 då han tog över efter Peter Harrysson. ”Det är ett väldigt roligt program att göra, och jag tycker att jag har satt min egen prägel på det”, säger han.
  • Söndagspepp. Angelica Alm, Peter Settman och Marika Willstedt inför säsongsstarten av  av ”Så ska det låta”.

Peter Settman är redo för sitt sjunde år som programledare för ”Så ska det låta” i SVT. Tittarna kommer att känna igen sig, men får vänja sig vid en ny dag – söndagar i stället för den ”heliga” fredagskvällen.

– Lite väsen kommer det nog att bli gällande flytten, säger Peter Settman.

Annons

Ända sedan starten 1997 har ”Så ska det låta” visats på den smått heliga tv-tiden 20.00 på fredagskvällarna. Men nu är det slut med det. Årets omgång sänds i stället samma tid på söndagarna med start 22 januari.

Programledaren Peter Settman tror att SVT:s ambition är att förlänga helgen.

– Genom att ta något som folk känner till och flytta det till söndagen så hoppas man så klart att publiken ska följa med, samt öppna upp för en del nya tittare som inte brukar kolla på tv på fredagskvällen.

Men det är bara vad jag tror, jag har inte varit inblandad i beslutet, säger han.

Helt utan gnissel kommer nog inte flytten av ett av SVT:s allra mest älskade program att gå, medger han.

– Jag åkte taxi för några dagar sedan, och chaffisen sa att han var så glad för att ”Så ska det låta” skulle börja igen. ”Jag och frugan startar alltid helgen med det, vi käkar middag innan och tar det sista rödvinet framför teven, det är kanon att börja helgen så”, sa han. Jag vågade inte berätta att vi skulle flytta till söndagar.

När Peter Settman ledde tv-leken ”Minuten” på samma tid på söndagskvällarna i SVT för ett år sedan var tittarsiffrorna inledningsvis höga, men sjönk betänkligt när TV 4 började sända ”Solsidan” på samma tid. Att ”Minuten” skulle ha floppat vill han dock inte kännas vid.

– ”Minuten” gick jättebra när vi drog igång, och jag tycker att det gick bra även efter att ”Solsidan” började, säger han.

Till årets omgång av ”Så ska det låta” har ett nytt moment lagts till – Bokstavsleken.

– Att deltagarna kan sjunga vet vi ju, här får de visa andra kunskaper. Det är lite Wordfeud-känsla, vi hakar på den trenden. Jag är tyvärr värdelös på sånt där själv, men är man lite klurig så går det jättebra, säger Peter Settman.Daniel Åberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons