Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingvar Oldsberg går över till TV 4

/

Efter två sekel säger Ingvar Oldsberg "hej då" till SVT. Nu får tv-profilen ett eget program hos konkurrenten TV 4.

– Han är en legend, säger TV 4:s programchef Fredrik Arefalk.

Annons

Ingvar Oldsberg lämnar SVT för konkurrerande TV 4. Enligt Aftonbladet ska han leda kanalens nya storsatsning tillsammans med forne "På spåret"-kollegan Björn Hellberg.

– Det känns fantastiskt kul. Jag är nog den som varit SVT trogen i flest antal år, trots flera anbud från andra kanaler under karriären. Men nu kände jag att det var läge, allt har sin tid, säger Ingvar Oldsberg till tidningen.

Inspelningarna av programmet börjar i sommar och enligt Ingvar Oldsberg är det en typ av "underhållande kunskaps-tv" med tonvikt på Sverige. Oldsberg och Hellberg kommer att göra nedslag i svenska städer där det kommer att finnas olika tävlingsmoment.

– Vi kommer att åka runt med herrarna i Sverige och besöka olika platser. Det blir ett helt nytt program, men det är fortfarande lite i utvecklingsstadiet, så jag kan inte avslöja några detaljer ännu, säger TV 4:s programchef Fredrik Arefalk.

Oldsberg har varit en av SVT:s stora profiler sedan 1980-talet. Han ledde bland annat succén "På spåret" i 19 säsonger och var 2009/10 programledare för den nya versionen av "Här är ditt liv". Innan Oldsbergs samarbete med TV 4 talades det om nya säsonger med tv-veteranen som programledare, men vad som nu händer med "Här är ditt liv" är oklart.

– Det är inte aktuellt med någon ny säsong just nu, men vi har definitivt inte lagt ner "Här är ditt liv" för gott, säger Martin Österdal, programbeställare på SVT.

Mer läsning

Annons