Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intaktos medlemmar mötte publiken i piratkläder

l Intaktos medlemmar har bestämt att kvällen ska gå i piratandans tecken, och det är klockrent att möta hardcorekids utklädda till pirater i Kafe Kajutan med sin segelinredning.

Annons

Skutskärstrion Skratched är först ut med sin stenhårda psychobillypunk. Sångaren headbangar så fort han lämnar micken och slappar hårt på sin ståbas. Trots den minimalistiska sättningen har de mitt i det stenhårda väldigt mycket dynamik och vore traktens hjältar Rockfire 40 år yngre kanske de skulle låta såhär. Den där ståbasen sticker ut, gör verkligen hela giget och Skratched imponerar trots burkigt ljud. Fantastiskt hur en gammal hederlig ståbas kan förhöja liveupplevelsen jämfört med en elektrisk rent visuellt.

Uppsalagästerna Bastards of the Universe har en verkligt dålig dag på jobbet. Ena gitarristens gitarr pajar och allt tappar fokus. Plötsligt låter det halvhjärtat om BOTU, sångaren ser nästan uttråkad ut och den enda som eldar på ordentligt är den karismatiske basisten. I hardcore- och thrashgenren, som sällan har låtar som klockar in över två minuter har man helt enkelt inte råd med långa pauser på grund av strul. Bandet såg väldigt missnöjda ut efteråt, men ett band som har en trummis med artistnamnet Lars Winnerbäck kan man ändå inte låta bli att gilla.

Efter en paus med min favoritjulmusik med Sinatra i högtalarna drar snortajta Panzerschreck igång. De flesta medlemmarna kommer från Radioskugga och de är grymt samspelta. Här finns ingen som helst nervositet, de är en trygg ångvält som trimmats att komma upp i 200 km/tim. Trummorna smattrar som lokpistonger och gitarristens sound är det bästa gitarrsoundet under kvällen.

Jag måste verkligen understryka hur genuint hängivna folket bakom Intakto är. En stab av piratklädd personal jobbar gratis för att de älskar den här musiken och de är Gävles enda arrangörer som helhjärtat omfamnat Kungen i Sandvikens underbara filosofi. Kärlek.

Mer läsning

Annons