Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte såsexigt

Annons

Lite jazz och lite folkmusik. En Peter Jöback och en Owe Thörnqvist. Kalle Moraeus och Shirley Clamp och Nanne Grönwall. Ett gäng olika band som låtsas vara andra band, typ Abba eller Pink Floyd. Ale Möller inströsslad här och var. Och, (host, host), Christer Sjögren.

Är det ett gammalt cityfestprogram vi har kommit över?

Nej, det är konserthusets populärmusikaliska höstprogram.

Så där vansinnigt sexigt känns det väl inte.

Framför allt då många av artisterna börjar kännas som konserthusets husband, och då pratar jag inte bara om Ale Möller.

Jag tänkte precis säga att det känns som ett program för väldigt gamla och väldigt unga människor. Men till och med programmet för barn tycks på något sätt vara riktat till deras mormödrar.

Hur ska ni göra för att locka ny publik?

Frågar jag konserthuschef Beryl Lunder och kommunikationschef Mikael Forsblom.

Deras svar tycks vara att handlingsutrymmet för dem fortfarande är begränsat. Det är en budgetfråga. De har valt att satsa på symfoniorkestern och Ale Möller. Så det man får göra är att kämpa på bäst man kan. Sätta publiken på scenen och servera dem mat där. ”Tänka lite vitt och brett”, som kommunikationschefen säger. ”Göra synligheten tydlig för gävleborna”.

Nåja.

Jag frågar om man kan förvänta sig något sådant som DJ-galan igen, då konserthuset i sin barndom fylldes med dansmusik och techno-legendaren Juan Atkins spelade skivor. Mikael Forsblom svarar att han ser fram emot den dagen då han kan ringa upp och säga ”nu har vi något på gång”. Jag hoppas verkligen att han har ett ess i rockärmen, för den dagen ser jag också fram emot.

Och jag frågar Beryl Lunder om man i så fall också kan vänta sig att få höra någon mer spännande popmusik än Peter Jöback? Det hoppas hon verkligen, säger hon. Inom rimlig tid.

Jag tolkar det som ”till våren”. Då har kontraktet med Ale Möller löpt ut. Då kommer det att frigöras nya pengar.

Får man önska sig någonting tills dess? Kanske... få se...

Kings of Convenience i stora salen?

Mer läsning

Annons