Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irene Huss kan få fortsättning

Den svenska polisserien om Irene Huss kan få en fortsättning.

Serien har under sommaren blivit en tittarframgång i tysk tv.

Annons

Sex filmer har gjorts med Angela Kovács i titelrollen och baserade på Helene Turstens böcker. Under sommaren har de visats på den tyska public service-kanalen ARD, och precis som böckerna har den tyska publiken fallit för filmerna om Irene Huss.
Producenterna hoppades på 10 procent av tittarna, men samtliga filmer hade en tittarandel på mellan 12 och 14 procent. Det betyder att varje film setts av drygt tre miljoner tyskar.I veckan börjar också stadsvandringar i Göteborg ”i Irene Huss fotspår” med en tysktalande guide.
Framgångarna kan innebära fler filmer om Irene Huss:
– Det var en förutsättning för en ny serie. Det är klart att vi kommer att undersöka möjligheten att producera sex nya filmer, säger Johan Fälemark, producent på Illusion Film som ligger bakom serien.
– Helene Tursten har skrivit ytterligare tre böcker som ännu inte har filmatiserats, och vi äger filmrättigheterna till dessa. Mer kan jag inte säga just nu.

De böcker som ännu inte filmats är ”Det lömska nätet” (2008), ”En man med litet ansikte” (2007) och ”Kvinnan i hissen” (2003).

Angela Kovács själv har tidigare öppnat för fler filmer om västkustpolisen Huss.
– Det är väl främst en ekonomisk fråga om det blir några nya över huvud taget, men i så fall vore det spännande att se om jag kunde utveckla den här damen ännu mer, sade hon till TT Spektra i våras.erik.helmerson@ttspektra.se

Mer läsning

Annons