Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irländska whiskeyjättens hån mot Gävle (!) inför Sverigematchen

Jameson är med däruppe bland Irlands allra mest kända whiskeymärken – och i hela världen för den delen. Inför kvällens EM-match mellan Irland och Sverige har Jameson skapat en "Faktagenerator" om Sverige till sitt Twitterkonto – och det är Gävle av alla ställen som hånas.

Annons

PROVA SJÄLV: Kolla in Jamesons Gävlehån här

Jamesons "faktagenerator" fungerar så att en drös påståenden rullar runt på en bild som du kan stoppa genom att klicka på den. Med varierat resultat. Det kan till exempel bli som i skärmdumpen här nedan: "In Gavle in Sweden, they always like to be called a giant Christmas Donkey":

Världskända irländska whiskeymärket Jameson ägnar sig åt att sprida illasinnade rykten om Gävlebor den stora EM-dagen till ära.

Givetvis är det Gävlebocken som Jameson fått nys om – men istället är det alternativet "a giant Christmas donkey" som rullar runt i bilden som ett av flera slumpmässiga "faktan". Gävlebocken är som bekant ingen åsna, men sådana detaljer är kanske inte superviktiga i en "faktagenerator" som är designad för att skapa felaktig fakta.

Frågan är när eller om vi får se Mackmyra kontra Jamesons Gävlehån?

Så här kan det också se ut. Dags för Mackmyra att agera?

Mer läsning

Annons