Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag tycker man ska få ha på sig vad man vill”

/
  • Rullar på. Annette har på sig Vans, strumpbyxor, klänning och tjocktröja från Lindex, jacka och örhängen från Bloppisar, sjal från Dollar Store. Cykeln är från Inreda.se.

Annette Kaiti är en uppseendeväckande amazonkvinna med en av Gävles mest originella stilar.

Annons

Vad har du för stil?

– Jag gillar att blanda till exempel mörkt läppstift, bombarjacka och den här jackan jag på mig nu som är väldigt 80-tal. Man söker sig till det man känner sig trygg i, som för min del bland annat är stora örhängen. Annars sätter jag på mig det som är bekvämt i första hand. Jag äger bara ett par byxor och det är mjukisbyxor! Jag gillar ju 80-tal men sen gillar jag ghetto white trash också – black trash!

Stilinspiration?

– Jag kan samla inspiration från olika bloggar, en som till exempel bara skriver om neon och en annan om goth. Jag läser inte sedvanliga modebloggar. Jag bloggar ju själv på och då blir det som ett nätverk med sina stammisar och bloggar med liknande intressen och man inspirerar varandra. Jag älskar också gamla filmer som ”White men can’t jump” och den stilen. Men jag kan inte säga ”sådär vill jag se ut” om en hel outfit, förutom Fresh Prince då, utan plockar lite från olika, till exempel Madonnas stil från förr och Kelis. Rye Rye, hon klär sig bra. Men man kan ju hitta inspiration överallt, kolla på folk på stan.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Tråkig. Jag tycker det är jättebra att folk klär sig som de vill, om de nu vill klä sig likadant?! I modet som är hajpat, som till exempel (bloggerskan) Kenzas stil. Om en känd bloggerska bloggar om ett par strumpbyxor så ska alla ha dem. Man kanske inte vågar ta fram den galna sidan här när det gäller kläder utan håller sig till det säkra, som man vet att folk gillar.

Vad får du för respons på din stil?

– Blandat. Många som ibland stirrar, eller så inbillar jag mig att de gör det. Men ibland får jag höra positivt: coolt, häftigt, skön stil… Fast oftast när folk är fulla och vågar. I Gävle kanske min stil uppfattas som mer originell än i Stockholm där fler har liknande stil. Men i allmänhet tycker jag man ska få ha på sig vad man vill vare sig man är 10 eller 50, vem är folk att säga vad man inte får ha på sig?!

Övrigt?

– Jag rekommenderar Gefle Dub, dubstepklubben på Solo!

Emily Brandon-Cox

Mer läsning

Annons