Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica Andersson i schlagercomeback

/
  • Ännu en gång. Jessica Andersson gör förmodligen schlagercomeback nästa år.
  • Och ännu en gång. Andreas Johnson har kommit tvåa en gång, trea en gång och floppat med Carola en gång. Blir det fjärde gången gillt i Melodifestivalen nästa år?

27 av de 32 bidragen har nu presenterats till Melodifestivalen.

Och nej, det blev ingen medverkan för Gävles schlagertrojka i år heller.

Men Jessica Andersson och Sibel är högaktuella för två av bidragen. Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Fredrik Kempe och Idol-Ola återfinns bland låtskrivarna.

Annons

Nu har SVT presenterat bidragen till Melodifestivalen nästa år.

En tidigare vinnare finns bland artisterna. Det är Jessica Andersson, som sjunger på demon till bidraget "I did it for love".

– Jag vill absolut göra den. Det är inte hundraprocentigt klart, det är SVT och låtskrivarna som har sista ordet. Men jag hoppas och tror att jag får göra den, säger Jessica Andersson till TT Spektra.

Ny sorts låt

Jessica Andersson vann som en del i duon Fame 2003. Senast hon deltog i Melodifestivalen var 2007. Men den här gången är det med en ny sorts låt för henne.

– Det är en otroligt vacker och fin ballad som jag blev väldigt kär i första gången jag hörde den, säger Jessica Andersson.

En annan schlagermeriterad artist som återkommer är Sibel, enligt vad TT Spektra erfar.

Finalisten från 2008 är aktuell för bidraget "Stop", skriven av Mikaela Stenström och Dimitri Stassos.

Andreas Johnson

Melodifestivalveteraner som återkommer som låtskrivare är Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Fredrik Kempe, Py Bäckman, Andreas Johnson och Tony Nilsson.

Andreas Johnson har varit med och skrivit "We can work it out", men sägs tveka om medverkan efter att redan ha tävlat tre gånger sedan 2006.

Ola Svensson, som slog igenom i "Idol" och var med i schlagern 2007, är också aktuell. Han har varit med och skrivit bidraget "Unstopable".

Susie Päiväranta är medkompositör på bidraget "Åt helvete för sent", men det är oklart om låten är skriven för Lili & Susie.

Annons