Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändisprogram aktuellt för svensk tv

/
  • AKTUELLT. Sean

Glamour, glitter, lyxliv och Hollywoodkändisar - i svensk förpackning.
Snart kan vi få en svensk tv-version av amerikanska nöjesprogrammet "Access Hollywood".

Annons

Ekonomisk kris och lågkonjunktur - då är kändisshower och glamour populärare än någonsin. En svensk version av den amerikanska succéshowen "Access Hollywood", som presenterar nyheter från underhållningsbranschen och intervjuer med de stora stjärnorna, kan snart komma att visas på svensk tv.

Yvonne Pilkington på NBC Universal avslöjar att förhandlingar pågår med två svenska tv-kanaler.

– Alla älskar underhållning och alla älskar Hollywood. Det här är ett sätt för folk att fly vardagen och drömma sig bort till Hollywoods glamour och glitter, speciellt nu under lågkonjunkturen. Skandinavien är en väldigt intressant marknad just nu, säger Yvonne Pilkington, till TT Spektra på den stora tv-mässan Midem i Cannes.

Det är ännu inte klart vilken tv-kanal som kommer att visa "Access Hollywood". Men enligt Pilkington är det inte bara Sverige utan även hela Skandinavien; Danmark, Norge och Finland, som är aktuella. Förhandlingar pågår även med Spanien och Italien. Tanken är att varje land ska kunna anpassa formatet till respektive lands kultur och tv-publik.

– Känslan och utseendet är detsamma som originalet, och basen är nyheter från Hollywood. Men sedan kan man komplettera med egna inslag och presentatörer. Det innebär till exempel nyheter från svenskt nöjesliv och svenska kändisar i en svensk version, säger Pilkington.

Access Hollywood är en amerikansk show som började sändas 1996. 2003 kom en brittisk version och 2008 lanserades programmet i Kanada.

Annons