Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känn dig blåst

/
  • Will Smith och Margot Robbie såsar omkring i

Annons

Men lura mig ordentligt då! Man blir så trött på Will Smiths eleganta storsvindlare. Och aldrig överraskad. Jag tappar tålamodet redan från början med den här filmen som ska föreställa soft och smart.

Nicky (Smith) driver en tjuveribusiness med oklanderligt kontor. Det hålls till och med firmafest för de anställda som snor juveler och kreditkort på löpande band i gatuvimlet under Superbowl. Frågan är sen om veteranen Nicky ska bli outsmartad eller kär på riktigt i flinka praktikanten Jess (Margot Robbie). Som sagt, inga surpriser.

Filmbranschen tycks älska sina bedragare. Det finns hundratals, tusentals, slicka actionkomedier i den här genren. Vi har fått inbankat i oss ordentligt att man inte kan lita på någon. En i och för sig nyttig men sorglig lektion.

Slätstrukna ”Focus” tillför inga finesser. Den har dessutom fräckheten att kräva empati: stackars rika människor. När de stjäl från vanligt folk, så är det för att de verkligen är i behov av ett trevligt tidsfördriv.

Så när biopubliken blir blåst av Hollywood ska den känna sig tacksam också.

Men inte den här gången. Inte av en tvålfager produkt som ”Focus” där kvinnor generellt exponeras som kroppar, fäller tårar och kallas slampor.

Fokusera gärna på något annat på biorepertoaren i kväll.

Mer läsning

Annons