Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klantigt trolleri med tokig trollkarl

/
  • KLANTIG. Barnen skrattade åt Tobbe trollkarl, som klantade sig rejält innan han fick ordning på sina trick.

Tobbe trollkarl var en av de första underhållarna ut på scenen under Marinfestivalens första dag. En klantig magiker som vann barnens hjärtan.

Annons

Tobbe trollkarl kommer in på Marinfestivalens scen till intromusiken från Dallas. Det finns sämre entréer.

Hans publik har dock inte några minnen av Dallas. Den har långt kvar till pensionen, om man säger så.

För barnen behöver Tobbe trollkarl inte någon närmare presentation, och inte heller för de vuxna, efter att ha gjort sig känd i tv-program som "Let's Dance" och "Talang".

Hans trick för att vinna barnens kärlek: klantigt trolleri. Stylande magiker kan vara tröttsamma, men Tobbe trollkarl strular till alla sina trick, till kidsens förtjusning.

– Det är tur att ni inte har betalat för det här, va?

Motgångarna gör honom inte mindre kaxig – han påstår sig vara bättre än Labero – och den höga svansföringen gör förstås klantfallet ännu roligare.

Själva trolleriet är inte så avancerat. Han river sönder en sedel och sätter ihop den igen, gör ballongdjur och snurrar in kalsongerna i sina ringar.

Allt med en hysterisk hurtighet som bara kan tävla mot Lotta på Lisebergs.

För att vara alldeles säker på att få barnens skratt slänger han in lite prutthumor. Han är lite väl repetitiv, men å andra sidan har repetition inte skadat Teletubbies framfart i barnrum världen över.

Tobbe trollkarl är underhållande, även om jag personligen föredrar Zillah och Totte – som gästar Marinfestivalen på söndag – vars show är lite vassare.

Mer läsning

Annons