Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassiker i ny form

/
  • Funkar ihop. Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler trivs i varandras sällskap. Tryggast är de i scenerna som både Romeo och Julia är med i.

När ”Romeo och Julia” sätts upp på Göta Lejon i Stockholm är det i en annorlunda musikalform. Det blir modern dans, nyarrangerad musik och naturalistiska inslag. Huvudrollsinnehavarna Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler har en stark känsla av att de har något stort på gång.

Annons

En grå, mystisk dimma ligger över Göta Lejons scen. Tjocka trädstammar växer upp mot balkongerna. I bakgrunden syns konturerna av många smala träd. Det är en magisk skog.

– Saker kan hända som inte händer i den verkliga världen. Men känslorna är på dödligt allvar, säger Lisette Pagler.

Hon är Julia i uppsättningen av ”Romeo och Julia”. Romeo spelas av Måns Zelmerlöw.

Den nyskrivna musikalens koncept liknar filmen ”Moulin Rouge”. Historien är den klassiska berättelsen, men dialogen är moderniserad. Musiken består av gamla och nya hits, omarrangerade och översatta till svenska. De beskriver det som allt från Nat King Cole till Metallica. Även dansen tycker de är något utöver det vanliga och traditionella, liksom kläderna som sprakar av färger men ändå har en touch av renässans.

– Vi har något riktigt stort på gång. Vi ska skapa historia, säger Måns Zelmerlöw.

Inte varit oroliga

Det är det krisdrabbade produktionsbolaget 3 Sagas som ligger bakom musikalen. Med mer än 50 miljoner i skulder tvingades man lägga ner ”Chicago” och ”Alice i Underlandet”. Men Måns Zelmerlöw och Lisette Pagler har aldrig varit oroliga att gå samma öde till mötes. Genom att bilda ett nytt bolag kunde 3 Sagas rädda musikalerna ”Romeo och Julia” och ”Riktiga män”.

– Vi blev tidigt försäkrade att allt skulle fungera för oss. Det stärkte sammanhållningen, alla vill verkligen göra det så bra som möjligt, säger Måns Zelmerlöw.

Han har inte mycket musikalerfarenhet, men får ändå beröm av sin betydligt mer rutinerade motspelerska.

– Han kunde alla sina repliker redan första gången vi repeterade, säger Lisette Pagler imponerat.

Jakten på Julia

Under våren vann hon SVT:s program ”Jakten på Julia”, där tio tjejer tävlade om huvudrollen i musikalen. Tittarsiffrorna var låga och programmet fick kritik för att vara rörigt och oklart. Men Lisette Pagler är glad att hon vann.

– Man kan aldrig föreställa sig hur någonting ska bli. Jag är stolt över att vara med i den här speciella uppsättningen, säger hon.

De hoppas att publiken kommer att känna lika starkt för musikalen som de själva gör. Än så länge har 30 000 biljetter sålts, men de har en känsla av att det blir betydligt fler.

– Det är väldigt stort intresse. Många är nyfikna på vad vi gör, eftersom det har gått lång tid sedan ”Jakten på Julia” slutade, säger Lisette Pagler.

Mer läsning

Annons