Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk musik på Wasteland

/

Witchcraft från Örebro har varit på turné med Motörhead och spelat på stora amerikanska rockfestivaler som Ozzfest och klassiska Loollapalooza. I kväll kommer de till Gävle. "Vi spelar klassisk musik", säger sångaren Magnus Pelander.

Annons

Och med klassisk musik menar han inte klassisk konstmusik. Utan klassisk hårdrock. Det låter mycket 70-tal om Witchcraft, med tydliga referenser till sådana som Roky Erikson och Black Sabbath.

När vi får tag på Magnus Pellander är han hemma igen efter helgens Peace and Love-äventyr i Borlänge, där de spelade på festivalens Atena-scen:

- Den var som en amfiteater. Vi hade varit lediga ett tag innan det, det kan ju behövas ibland för både kropp och hals. Så det gick skitbra! Mycket folk och fullt kalas.

 

Withcraft är fyra olika personer med olika musiksmak, och i skärningspunkten mellan dem finns klassisk heavy rock. Det är det som är gemensamt för dem, förklarar Magnus Pellander.

- Ja, vad som är så bra... Det kommer jag knappt ihåg, det var så länge sedan jag lyssnade på sådan musik, haha.

- Nej, men det finns ju mycket som är bra med den, men det är faktiskt sant att jag inte lyssnar särskilt mycket på den själv.

- Nej, det tycker jag inte alls är särskilt konstigt, tvärtom. Det vore det otroligt konstigt att bara lyssna på den sortens musik som man spelar. Då begränsar man sig ju i hjärnan. Plus att jag har gjort den här sortens musik i femton år, så det första jag gör när jag gör när jag kommer hem från en turné är knappast att slänga på en gammal hårdrockplatta, det är det inte.

Men ikväll blir det klassisk musik på Wasteland. Med fint inympat svensk vemod.

 

 

 

Mer läsning

Annons