Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kock-Ramsay: ”Jag är inte otrevlig”

/
  • PASSION. Gordon Ramsay tycker inte att han har ett hett temperament. ”Min mamma och ni journalister uppfattar mig som otrevlig, men för mig är matlagning en passion”, säger han.

Han är känd som den elake kocken som skäller i ”Kitchen nightmares”. Men Gordon Ramsay tycker inte att han har ett hett temperament.
– Jag är bara passionerad, säger han.

Annons

Gordon Ramsay är en upptagen man. Han skriver kokböcker, spelar in tv-program som ”Cookalong” och ”The F word”, äger ett flertal framgångsrika restauranger runt om i världen och har dessutom en stor familj. Just nu filmar den elake kocken nästa säsong av ”Kitchen nightmares” i Los Angeles.

– Herregud, det är galet. I dag är jag ledig och tänker springa i två timmar, sedan ska jag träffa lite människor för lunch. Därefter har jag möte med ett tv-bolag för ett program som kommer ut 2010, säger Gordon Ramsay.

– Tro mig, det är en ledig dag. För tio år sedan längtade jag efter att bli upptagen, och nu när jag har mycket att göra njuter jag av det. Visst, det är tufft, men jag tycker att det är ett spännande liv.

Gordon Ramsay är kanske mest känd för sitt temperament. Hans utbrott i tv är enligt kocken själv inget spel för dramaturgins skull.

– Jag har aldrig spelat i hela mitt liv. Min mamma och ni journalister uppfattar mig som otrevlig, men för mig är matlagning en passion, säger Gordon Ramsay och förklarar att han är perfektionist.

– Första gången jag säger till är jag trevlig, andra gången är jag förbannad och tredje gången jag måste säga till kan jag inte längre hantera det.

Han liknar matlagning vid att spela fotboll, en karriär som han själv haft innan en knäskada satte stopp för spelet på planen.

– Att vända hamburgare och hälla dressing på caesarsallad är ingen sport. När man lagar mat på den här nivån måste man vara bra. Precis som i fotboll måste man vara passionerad för att det ska fungera.

– Jag ångrar mig aldrig.

Att matlagning var hans kall var något som Gordon Ramsay upptäckte när han bodde i Paris i början av 90-talet. Men han hade aldrig kunnat föreställa sig att hans val av karriär skulle göra honom till världskändis.

– Man börjar aldrig med matlagning för att man vill bli känd eller tjäna pengar på det. Man är inte bara passionerad, man är snarare besatt av att laga mat. Att bli kock är som att läsa till läkare, man behöver tillbringa 15 till 20 år i köket innan man kommer någonstans.

I dag sänds hans matlagningsprogram i flera länder. Under sommaren kommer Kanal 5 att visa senaste säsongen av ”The F word” och ”Kitchen nightmares”.

– Att det är så populärt är en kombination av att familjer vill tillbringa mer kvalitetstid hemma tillsammans och att det finns en nivå av lärande i programmen som folk uppfattar som spännande. Att laga mat hemma är något man gör hemma varje kväll, året runt, och det är dessutom billigare än att gå ut och äta på restaurang.

Mer läsning

Annons