Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommentar: Grattis Sandviken!

Arbetarbladets nöjesredaktör kommenterar nyheten om att Sandviken blir "Melodifestivalen"-stad.

Annons

Redan när jag vandrade omkring med Maya Olsson i en mycket ofärdig arena i vintras, hintade hon om att det vore en dröm att få ”Melodifestivalen” till Sandviken. Om Sandviken någon gång ska hysa detta evenemang så är det nu, med en festivalvinnare från kommunen och en ny arena att stoltsera med.

Efter att ha varit på invigningen av Göransson Arena, tror jag att alla förutsättningar finns för att det ska bli en lyckad tv-produktion i lokalerna. För arenan i sig är ”Melodifestivalen” en viktig möjlighet att etablera sig som en värd för stora evenemang och mässor. Speciellt för mindre kommuner har ”Melodifestivalens” turné i Sverige blivit en chans att synas i större sammanhang. I uppmärksamhet går det kanske inte att konkurrera med Ockelbos kungliga bröllop, men det är inte många svenskar – vare sig de tittar på programmet eller ej – som i vinter kommer att undgå att ”Melodifestivalen” sänds från Sandviken just den veckan.

– Det är extra roligt och något alldeles speciellt med att komma till en ny stad. Det brukar bli en folkfest mitt i vintern, säger SVT:s chef Eva Hamilton som kommentar till att festivalen kommer till Sandviken.

Jag tror att Sandviken har mycket större möjligheter att göra en fest av evenemanget än vad exempelvis Gävle har. Så grattis, Sandviken – nästa år blir februari inte lika mörkertråkigt som vanligt.

Mer läsning

Annons