Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristallklart för Di Leva – och ”Så mycket bättre”

/
  • Kramkalas. Per ’Plura’ Jonsson kramar om Thomas Di Leva i samband med att TV4 programmet ”Så mycket bättre” fick priset som bästa underhållningsprogram vid utdelningen av svenska TV-priset Kristallen på Stockholmsmässan på fredagskvällen.

Anne Lundberg och duon Filip och Fredrik blev årets programledare på fredagens Kristallengala. Det tyngsta priset, årets program, gick till ”Mästarnas mästare”.

Annons

Storsegraren Ingemar Stenmark segrade igen. Skidkungen var årets stjärna i ”Mästarnas mästare” och under tv-branschens stora prisgala, Kristallen, utsågs dokusåpan till årets program.

Storfavoriten ”Solsidan” från TV 4 belönades med två pris 2010, men fick i år nöja sig med priset för bästa humorprogram. Emellertid prisade TV 4 också för succéprogrammet ”Så mycket bättre”, som utsågs till årets underhållningsprogram.

Årets programledare

Årets programledare blev ”Antikrundans” Anne Lundberg och på den manliga sidan gick priset till duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson från Kanal 5.

- Det är något speciellt med att få ett pris av er tittare, man blir varm i hjärtat. Och det spelar ingen roll om man fått priset en, eller till och med två gånger tidigare, man bli glad ändå, sade Anne Lundberg, som blev årets programledare även 2008 och 2010.

Tittarna röstade

Tillsammans med utmärkelserna för årets program och årets sport-tv-profil är programledarpriserna de mest prestigefyllda eftersom vinnarna utses av Sveriges tv-tittare. På sportsidan gick priset till SVT:s André Pops, som vann för andra året i rad.

Under de sju år som Kristallen har delats ut har SVT dominerat galan.

Förra året gick 9 av 14 priser till public servicekanalernas program. I år fick SVT åtta priser, medan TV 4 fick nöja sig med fyra.

Ett särskilt hederspris tilldelades dokumäntärfilmaren Tom Alandh.

Mer läsning

Annons