Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KRÖNIKA: Det hände Linda Rosing och nu händer det Christer Sandelin

/

Annons

FÅ LOKALA NÖJESNYHETER DIREKT I DITT FLÖDE – FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK HÄR

Jag tänker ofta på svenska kändisar och vilka stadier de går igenom under sina mediala karriärer. Nu menar jag inte Lill-Babs, Carola och Zlatan – som alltid kommer sitta på en stjärnglans vare sig de vill eller inte. Utan jag syftar på dokusåpadeltagare, de bortglömda skådespelarna ifrån Rederiet och någon halvtaskig gubbe från en popduo som regerade på 80-talet med en singel som släpptes 14 år innan min födsel.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Vi måste sluta framställa avdankade kändisar som folkkära

Först är du högaktuell. Du pryder varenda löpsedel och alla vill ha en del av dig. Du får dagligen ställa upp på bilder med allt ifrån 12-åringar till vuxna människor som låtsas som att hen egentligen tar bilden för att göra ungarna där hemma avundsjuka.

Efter ett tag sjunker din stjärnglans såvida du inte lyckas behålla den genom att vara duktig på det du gör. Förutsatt att du faktiskt är känd för att du är duktig på något. Du får gästa något TV-program med ibland, kommentera Mikael Persbrandts senaste kokaininnehav i kvällspressen och samtidigt stoltsera med hur du minsann aldrig skulle kunna röra en drog. Helt plötsligt står du där utanför Spy Bar strax innan stängning mitt i en kokainhärva med en polis vid höger om dig och Persbrandts väsen till vänster om dig viskandes: ”Det är okej” i ditt öra. Har du tur kanske du får vara huvudpersonen i ett ”Hemma hos”-reportage någon gång men mycket mer än så blir det inte.

LÄS OCKSÅ: Malena Ernman ringer in 2016: "Oerhört hedrad"

Helt plötsligt kommer det. Som en bomb från ovan – du börjar bli bortglömd. Ingen bryr sig riktigt om dig och allmänheten har börjat glömma bort vem du egentligen är. Det hände Linda Thelenius, före detta Rosing, det händer "Paradise hotel"-deltagarna varje år och nu har det hänt Christer Sandelin – mer känd som 25 % av popgruppen Freestyle. Du gör allt vad du kan för att få en rubrik och det spelar ingen roll om du står för uttalandet eller inte.

Bortsett från att han 2012 medverkade i en turné med bland annat Linda Bengtzing och "Let’s dance"-Gunhild har han inte åstadkommit mycket annat sedan ”Vill ha dej”. Ändå har Christer fått för sig att hans åsikt kring huruvida Jimmie Åkesson bör eller inte bör styra Sverige är av allmänt intresse. Han bråkar på internet, gråter ut i tidningar och hävdar att det är Niklas Strömstedts fel att han inte har några vänner kvar på Facebook. Jag misstänker att det är Christers egna fel men vad vet jag.

LÄS MER: Christer Sandelin: "Nej jag är inte Sverigedemokrat"

Tack och lov har Christer fått motta en del mothugg och nu verkar det som att han vänt kappan efter vinden. Vad tråkigt det är när responsen inte blir som förväntat, antar jag. Vad sägs om att agera rationellt och inte som en fullkomlig idiot framöver. Du hade nog plockat bättre rubriker och sluppit bli av med Facebook-vänner om du valt den andra sidan.

Mer läsning

Annons