Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Några var Så mycket bättre

/
Annons

Jag har tittat till och från på alla säsonger av Så mycket bättre, ni vet programmet i TV4 där artister tolkar varandras låtar, äter god mat och leker på Gotland.

Men den här säsongen har jag följt nästan slaviskt. Inte för att den varit bättre än någon annan säsong, utan för att jag fastnat i den. Jag och tjejen har dessutom varit så nördiga att vi ägnade en halv lördagkväll åt att kolla på gamla program på Youtube, höjdpunkter som när Ebbot sjöng "Allanballan" så att Ken Ring grät av skratt, med flera.

Nu i helgen sänds det sista avsnittet av årets säsong och jag har lärt mig några saker:

Niklas Strömstedt är nog inte lika trist som jag har tyckt. Han verkar vara en klurig herre med ganska kul och torr humor. Han har även ofta gjort ganska bra tolkningar. Dessutom steg Strömstedt som en raket i mina ögon när han berättade hur han hade kommenterat det faktum att SD har använt sig av hans musik på sin valvaka; "Ännu en bekräftelse på hur sjukt omoderna de är".

En annan riktig uppiggare i årets säsong har varit Miriam Bryant. Hennes yviga och spontana sätt att prata, reagera och vara på gör mig glad. Och hon har ju också en sjujäkla pipa och har gjort en hel del bra tolkningar.

Men roligast är nog faktiskt Kleerup. En väldigt klurig figur. Visserligen hör man knappt vad han säger, men det man hör är oftast oväntat, lite konstigt, och kul. Är han nervös? Är han glad? Är han ledsen? Jag vet inte, jag vet bara att han verkar ha mycket på gång inne i sin skalle, och att han verkar jäkla snäll.

I övrigt så har årets säsong varit lite trist emellanåt. Visst, Lisa Nilsson är en kvalitetsartist, men hennes tolkningar har varit småtråkiga och när de andra tolkade henne så blev det mest sömnpiller. Ison & Fille har visserligen bidragit med både starka berättelser och ganska roliga kommentarer, men jag har svårt att tycka att det blir jättebra när låtar görs om till rap. Och även om alla i programmet verkar tycka det är jättecoolt med Sven Bertil Taube så har jag tyckt att hans tolkningar oftast har varit trista.

Men mest onödig har Ace of Base-Jenny varit. Hon sjunger så att man inte hör texten, hon har sämre röst än både Lisa Nilsson och Miriam Bryant, och när de andra skulle tolka Ace of Base så blev det än en gång tydligt att det bandet helt enkelt inte skrev speciellt bra låtar.

Nu bänkar vi oss för sista avsnittet och hoppas på lite roliga duetter!

Läs även: "Jag tycker att man får säga dalmas"

Mer läsning

Annons