Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KRÖNIKA: Ska man behöva fläka ut sin havererade relation i tv för att få juridisk hjälp?

/
  • Denise Rudberg leder Sjuans nya satsning

Annons

TV4:s systerkanal Sjuan är inte direkt känd för att leverera underhållning i världsklass. Det kanske det blir skillnad på nu, när de snart ska börja sända programmet ”Skilsmässohotellet”, ett holländskt tv-format där par som har bestämt sig för att gå skilda vägar får hjälp med alla praktiska bestyr av ”experter” på området. Såhär säger Expressen om programmet:

”I programmet får tittarna följa par som bestämt sig för att separera men som inte kommer till avslut av praktiska och känslomässiga skäl. Paren får hjälp av advokaten Mia Edwall Insulander och relationscoachen Lennart Matikainen, och har 48 timmar på sig att komma överens tillsammans med experterna”.

Om man är ett par som ba ”vi är inte överens!” och har kört fast, så är självklart lösningen att dra dit ett tv-team och dra in TV4-gruppen och resten av Sverige i konflikten också! Perfekt! Och alla vet ju att de bästa besluten tas under tidspress och med en kameraman flåsandes i nacken. Det vet ju alla som har varit med i en dokusåpa.

Jag känner mig verkligen som en gammal gubbe som passerat bäst före-datum när jag sitter här och raljerar över vad folk gör på teve, men alltså, jag tycker det är tråkigt om man ska behöva fläka ut sig själv och sin havererade relation i rikstäckande teve bara för att få tillgång till juridisk hjälp av advokat och en relationscoach som heter Lennart? Det borde man väl rimligtvis kunna få tag på via kommunen eller någon annan instans utan att blanda in ett produktionsbolag?

Det är ju en sak att vara med i en realityserie och fläka ut all eventuell misär som ens liv bjuder på, för då får man ju iallafall bra betalt och ett C-kändisskap man sedan kan förvalta genom att ge ut dåliga kokböcker och medverka i "Vardagspuls" på TV4. Att däremot bara ställa upp i ett deppigt skilsmässoprogram i utbyte mot råd från en relationscoach känns däremot inte så glammigt.

Jaja. Tur att Sjuan och övriga kommersiella aktörer finns att kontakta när samhället och olika myndigheter misslyckas med sitt arbete att hjälpa medborgarna. Oavsett om det gäller flyktingkriser eller skilsmässor så verkar det finnas ett behov av extra stöd från media för att något ska hända. Varför inte låta TV4-gruppen ta över fler viktiga samhällsfunktioner? Till exempel regeringen? Agneta Sjödin, Malou von Sivers och Peter Jihde skulle kunna styra landet.

Mer läsning

Annons