Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungenfestival del tio

/

Om vi har räknat rätt så är det nu tionde året som Kungen arrangerar sommarfestivalen "Ta livet i dina egna händer". Det är nästan lite långkörare.

Annons

Det kom ett mejl till redaktionen:

"Hej! Nu skriver jag så här i sista minuten, men det är så att vår årliga festival går av stapeln nu till helgen, och det vore trevligt om ni kunde göra nån notis om det iaf. Har tyvärr inte haft så gott om tid att skriva till er. Men jag bifogar ett spelschema och om det skulle finnas intresse så kan jag skriva några rader om banden som lirar (just hemkommen från jobbet så är lite för tröt att göra det nu på engång)."

Så nu vet vi i alla fall att det blir en festival och vi vet vilka som kommer spela. Vi noterar till exempel att lokala punklegenderna Bizex-B återuppstått och kommer att spela. Lite här och var runt om i Gävle kan man läsa klotter om att punken dog med Bizex-B. Återstår att se om den har kraft nog att stå upp från de döda nu då.

Trots att Kungenmänniskorna är notoriskt svåra att ha att göra med för en stackars nöjesredaktör (försöker man ringa svarar bara en telefonsvarare att: "det är ingen som har tid att prata med dig nu"), så brukar det vara mycket trevligt på deras fester. Det lämnas alltid utrymme för det spontana. Och det oväntade.

Vi minns till exempel en Kungenfestival där en livevideo med Neil Young stod på repeat utomhus för den som tröttnat på råöset inne (vi tror att det var mer råös förr, många av banden på årets program ser ganska beskedliga ut). Det såg nästan ut som en installation.

Och vi tror det var samma sommar som ett stort tält utomhus förvandlades till ett dansgolv när det ordinarie programmet inne i kungenhuset var klart. Discjockeyn spelade bara Prince. Bara Prince. Hela natten. Det var storartat.

Mer läsning

Annons