Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Labero vill ha samspel med Gävlepubliken

/
  • Från Rom till Gävle. Joe Labero trollar världen över, i Italien härom veckan och på SVT och i Gävle i morgon.

Han fick en trollerilåda när han fyllde tolv 1976 och för 20 år sen gjorde han solodebut på Berns. Och sen dess har han visat sina illusionisttrick världen över.

I morgon kväll kan man se Joe Labero i SVT:s ”Helt magiskt”, men också alldeles på riktigt på Konserthuset i Gävle.

Annons

Det har hänt en del sen första trollerilådan och Berns. Och som trollkarl kan man utvecklas hela tiden, konstaterar Joe Labero när han ringer upp från Rom där han är för att ge en show.

– Det är klart att man får ligga i, säger Joe Labero och konstaterar att han sprang runt som ”en jävla galning” när han var yngre – just det gör han inte längre.

Morgondagens föreställning är en jubileumsföreställning men ändå innehåller det en hel del nytt.

– Jag har några grundtrick som jag varierar. Och helheten varierar ju också, man har en annan dramaturgi, säger Joe Labero.

Framför allt handlar det om ett samspel med publiken.

– Man gör föreställningen tillsammans med publiken.

SVT-satsningen ”Helt magiskt” bygger på en programidé från BBC och går ut på att tre magiker, Joe Labero är alltså en av dem, ihop med en kändis utför några trick.

Men ska man verkligen hålla på att avslöja grejer? Strider inte det mot trollkarlsetiken?

– Jo, men man kan ju göra grejer som är kända sen tidigare. Och dessutom är det inte säkert att man avslöjar dem heller. Jag och Micke Leijnegard hade hållit på och gjort ett trick kanske fem gånger och ändå frågade han mig i bilen därifrån hur det gick till, säger Joe Labero och skrattar.

Om det säger mer om Micke Leijnegård än om Laberos skicklighet eller tvärtom låter vi vara osagt, men klart är att man får titta alldeles väldigt noga om man ska lyckas avslöja hur Joe Labero gör sina tricks på Konserthuset i Gävle i morgon. Förmodligen går det inte utan det är bara att låta sig luras.

Mer läsning

Annons