Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laurence Fishburne är nya stjärnan i ”CSI”

/
  • Löser gåtor. Laurence Fishburne med den andra huvudrollsinnehavaren i ”CSI” Marg Helgenberger.

Han tog över huvudrollen i USA:s populäraste dramaserie.

Men Laurence Fishburne hade ingen aning om vad han gav sig in på.

Kanske tur det.

Annons

– Jag hade ingen aning om hur populär serien var och kände ingen press som nykomling. Och jag försökte inte bli en ny William Petersen. Hans rollfigur Gil Grissom är oersättlig.

Det säger Laurence Fishburne, 48, som spelar Dr Raymond Langston i ”CSI”, som även blivit en populär långkörare i Kanal 5 i Sverige.

William Petersen hoppade av serien tidigare i år efter nästan nio år i huvudrollen. Stora skor att fylla, men Laurence Fishburne läser inte tittarstatistik och brydde sig inte så värst mycket.

Mörk och intelligent

– Jag kollar inga topplistor och läser inte recensioner. Det är inte hälsosamt för mig som skådespelare eller som människa. I stället försöker jag göra Langston så trovärdig som möjligt.

– Min uppgift är att hjälpa showen och förhoppningsvis kan jag vara ett bra tillskott. ”CSI” är väldigt mörk, intelligent och oberäknelig. Den ligger ofta i gråzonen där det varken är svart eller vitt och det är en plats som jag gillar.

Han är djupt tacksam för en karriär med höjdpunkter som Oscar- och Golden Globe nomineringar, två Emmy-statyetter och succén som Morpheus i ”Matrix”-trilogin.

– Första rollen gjorde jag som tioåring på en liten teater i New York. Det var roligt och spännande, men jag anade inte att skådespelandet skulle bli en livslång kärlek.

Mer läsning

Annons