Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lernström får show i P3

/
  • Hörs i radio. Pär Lernström började sin karriär i radio. Nu är han tillbaka inom Sveriges Radio med en egen show i P3.Foto: Janerik Henriksson / Scanpix

Hans två senaste tv-program lades ned. Nu tar Pär Lernström nya tag – i radio. ”Idols” siste programledare får ett eget program i P3 i vår.

Annons

Tv-jobben i bland annat ”Ballar av stål”, ”Idol” och ”Parlamentet” gjorde honom känd, men det var i radio karriären började och nu är Pär Lernström tillbaka bakom mikrofonen.

– Jag har saknat radion, säger Lernström som tidigare arbetat på Radio Stockholm och Mix Megapol.

20 januari är det premiär för nya programmet ”PP3” i Sveriges Radios P3. Programmet sänds varje vardag mellan 10 och 12.

Programmet blir en pratshow med inriktning på populärkultur.

– Får man frågan om att göra ett sånt program så säger man inte nej, säger Pär Lernström.

Det nya programmet efterträder ”P 3 Populär” som lades ner för några veckor sedan och Lernström tror att det nya programmet blir bredare.

– För mig kommer det aldrig vara viktigt att plocka fram svåra b-sidor från okända skivor. Däremot är det viktigt att man blir underhållen och att vi hittar en samtalston som är rolig, det är viktigare är navelskåderiet.

Trots jobbet för Sveriges Radio lämnar inte Pär Lernström TV 4. Han har precis skrivit på ett nytt kontrakt med fyran.

– Vi har hittat en lysande kombination och det finns ingen konkurrenssituation mellan radio i public service och TV 4 i tv-sammanhang.

Men dina båda program ”Idol” och ”Parlamentet” har ju just lagts ner.

– Ja, hej och välkommen till min vår..., säger Pär Lernström och skrattar innan han poängterar att programmen inte är nedlagda – bara ”lagda på is”.

– Det är komiskt att det blev så. Jag tror inte att ”Parlamentet” har sänts för sista sången. Men situationen är som den är. Vi får se vad vi ska göra på fyran.

Mer läsning

Annons