Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda och Nicke till Globen

/

Linda Bengtzing vann fjärde deltävling och tog sig till finalen i Melodifestivalen i Globen. Hon får sällskap av Nicke Borg som för in rocken i tävlingen.

Annons

Linda Bengtzing gav experterna svar på tal och tog den ena finalplatsen från deltävlingen i Malmö med låten ”E det fel på mej?”. Hon har varit nederlagstippad av många kritiker under veckan fram till tävlingen men tog nu sin fjärde finalplats.

Yrvädret från Gullspång har aldrig missat finalen. Senaste gången 2008 kom hon femma i finalen.

Tänkbar finalist

Linda Bengtzings fartfyllda nummer med pyroteknik och energiska dansare har under veckan varit långt ifrån favorit. Hon drabbades dessutom av ett bakslag när hennes körsångerska drabbades av lunginflammation på fredagen och fick ersättas i sista stund.

Lite överraskande tog Nicke Borg den sista finalplatsen. Som sångare i Backyard Babies är han något av en främmande fågel i schlagersammanhang, men hans låt ”Leaving home” charmade tv-tittarna.

Sista deltävlingen

Därmed är alla bidragen i Melodifestivalen 2011 spelade, deltävlingarna avklarade och startfältet till finalen i Globen om två veckor klart till åtta tiondelar, med Danny, Eric Saade och Sanna Nielsen i spetsen.

Ytterligare två finalplatser delas ut i uppsamlingsheatet Andra chansen i Sundsvall nästa lördag.

Dit gick något överraskande Linda Pritchard med balladen ”Alive” och nya tjejgruppen Love Generation, stjärnproducenten RedOnes skapelse.

Stjärnfall

Malmös deltävling bjöd på två rejäla stjärnfall. Varken dansbandskungarna eller populära popbandet Melody Club motsvarade förväntningarna och missade finalen.

Lasse Stefanz kom femma och Melody Club till och med först på sjunde plats med sin låt ”The hunter”.

De tävlande artisterna i all ära. Men kanske mest jubel i Malmö Arena fick kvällens mellanakt. The Ark gjorde ett av sina sista stora tv-framträdanden med låten ”Breaking up with God”. Gruppen, som vann hela tävlingen 2007, har meddelat att de går skilda vägar i sommar.

Mer läsning

Annons