Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv Tyler talar hellre om sin mammaroll

/
  • Heltidsmorsa. Liv Tyler är mer intresserad av att prata om sonen Milo, 4 år, än om rollen i nya ”Hulken”-filmen.  Foto: AP/Scanpix

Att tala film med ”Hulken”-aktuella Liv Tyler är inte det lättaste. Hon vill nämligen hellre tala om hur det är att vara mamma. Hennes snart 4-årige son Milo dominerar hennes liv totalt.
– Han var med mig under hela inspelningen. Så nu tror han att jag bor i en trailer, säger Tyler med ett skratt.

Annons

I ”The incredible Hulk” som har premiär i Gävle i kväll spelar hon kvinnan som Bruce Banner, mannen som förvandlas till det gröna muskelknippet Hulken, blir förälskad i. Banner spelas av ”American X”-skådespelaren Edward Norton.

– Hon har vuxit upp med en pappa som är känslomässigt störd. Nu möts hon och Bruce och det uppstår en själarnas sympati dem emellan. Jag tror att det är så, att hur du är i dina kärleksrelationer har sin grund i hur dina föräldrar var.

Tylers mamma är Bebe Buell, känd bland annat som Playboy playmate, och pappa är Aerosmith-sångaren Steven Tyler. Under många år trodde Liv att det var sångaren Todd Rundgren som var hennes far. Det var först i vuxen ålder som hon fick veta sanningen.

– Jag har alltid haft en massa familj omkring mig. Mamma, Todd, Steven – det har varit fascinerande. Nu har jag en väldigt nära kontakt med pappa. Men han är rockstjärna, han turnerar mycket, så jag hinner inte träffa honom så ofta. I julas var jag på semester med honom och sen var jag tre veckor med Todd, som jag ser på som min styvpappa.

– Jag tog med Milo på en Aerosmith-konsert. Han och pappa gillar verkligen varandra. Pappa är ju nästan själv som ett barn.

Sonen Milo föddes i slutet 2004. Samma dag som TT Spektra möter Liv Tyler i New York har det i en dagstidning ryktats att hon och maken Royston Langdon håller på att skiljas. Detta dementerar hon, men nämner honom inte en enda gång under intervjun utan talar bara om sig själv och sonen.

– Jag är mamma på heltid, men jag måste ju jobba också. Jag tog ledigt i ett helt år efter det att han var född. Vi umgås hela tiden. När jag arbetar är han med mig, men på nätterna har jag en nanny som sover över.

– Jag har inte mycket till socialt liv. Jag försöker vara hemma så mycket som möjligt. Ta bubbelbad med Milo, laga mat, läsa manus, det är så mitt liv ser ut. Andra tycker om att göra annat, men jag är lycklig över de små sakerna, som att få vara hemma med familjen.

Hon berättar om hur hon kör med intensiv work out hemma, hur hon fått jobba för att bli av med de extrakilon hon lade på sig i samband med graviditeten.

– Andra säger ”kilona bara försvann”. Så var det inte för mig. Jag fick slita hårt. Jag hade en tränare fem gånger i veckan – och sedan var det ju motion att bära Milo upp och ner för trapporna hemma.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons