Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Live med Hardcore Superstar

/
  • Till Gävle ikväll. Hardcore Superstar har funnits i 13 år. Nu är de aktuella med en ny skiva och turné.

Hardcore Superstar vill vara hårda, snabba och äkta. Därför spelade de in nya skivan på en vecka.
Nu lever de rockstjärnemyten och landar på Slick City i Gävle i kväll.

Annons

Ibland är det lätt att tro att hårdrocks-Göteborg bara handlar om melodisk dödsmetall med In Flames och power metal med Hammerfall. Men då glömmer man Hardcore Superstar som hållit sleazerockens – i Mötley Crües och Guns N’Roses anda – fana högt i 13 år.

– Vi har faktiskt varit förband till Mötley på tre spelningar. Jag blev förvånad över att de var så kassa. Så mindes man dem inte. Men det är ju oerhört fräckt att se dem live, säger basisten Martin Sandvik.

Livekänsla

Martin Sandvik sitter tillsammans gitarristen Vic Zino och väntar på resterande bandmedlemmar i skivbolaget Gains studio. De ska produktionsrepa inför den kommande världsturnén, men kan absolut tänka sig att bli intervjuade och prata om plattan ”Split your lip” som kom i november förra året.

– Folk har ofta sagt till oss: Ni är ju så bra live, varför låter ni inte så på platta? säger Vic Zino och Martin Sandvik fortsätter:

– Så hela tanken med plattan var att repa som fan innan och mer eller mindre spela in en liveplatta i studion. Och det blev så. Efter sju månaders repande gick vi in Studio Bohus med Tobias Lindell på söndag förmiddag och sedan var hela skivan, minus några sångpålägg och solon, klar på fredagen.

Turné

Och nu är de ute på vägarna igen. Först Sverige och Europa och sedan Asien, är tanken. För så brukar det ju bli.

– Ja, fast efter förra skivan ”Beg for it” gjorde vi inte Asien. Då var det mest Europa. Fast då spelade vi i och för sig på Rock Am Ring och Rock in Park. Inför 30 000 personer. Det var häftigt, säger Vic Zino.

För det är inte bara metall som funkar nere i Europa.

Det går väldigt bra med sleazerock också.

– Absolut, säger Martin Sandvik och avslöjar att låttitlar som ”Last call for alcohol” från nya skivan inte bara är en pose.

– Det blir väldigt lätt att man lever upp till rockstjärnemyten när man är ute och turnerar. Nio av tio kvällar blir det fest efter spelningen. Och blir det en resdag nere på Autobahn utan spelning blir det lätt att man dricker öl och lyssnar på bra plattor. Det gäller att man har koll på sig själv när man kommer hem sedan.

Eller så fortsätter man bara göra skivor och åka ut och turnera igen. Det har gått bra för Hardcore Superstar i 13 år.

Mer läsning

Annons