Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet efter "Tingaliin" för Grotesco

/
  • SKANDALSUCCÈ. Grotescogänget med Michael Lindgren i spetsen framför sin ryska version av

Efter succén med "Tingeling" - nu går humorgruppen Grotesco vidare.
Ny tv-serie och långfilm finns i planerna.

Annons

Ett album i maj blir första resultatet av den feber som gripit Sverige efter "Melodifestivalen" och som har namnet "Tingeling". Där finns, förstås, den "ryska" "Tingaliin (Russian base-lovers remix)" och de andra versioner av låten som spelades under deltävlingarna. Men också ett par nya: reggaelåten "Solstingeling" och "Ka-chingeling" som handlar om humorkollektivet Grotescos försök att tjäna så mycket som möjligt på sin megahit.

Under sommaren väntar sedan en miniturné:

– Efter "Melodifestivalen" har det kommit extremt mycket förfrågningar. Vi skulle gärna göra en större Grotesco/Tingelingturné, men det är tveksamt om vi hinner just nu. Det blir nog små punktinsatser, säger Michael Lindgren, 31, mest känd som Tingelingsketchens DJ Trexx.

– Det här har kommit så plötsligt. Det är svårt att ställa om och göra Tingeling av alltihop.

Det var 2007 som humorgruppen Grotesco slog igenom i SVT som segrare av tävlingen "Humorlabbet" där priset var att göra en tv-serie. Och nästa steg för gruppen blir förmodligen en uppföljare i SVT:

– Vi har börjat skriva och har massor av idéer. Så fort vi får grönt ljus av SVT sätter vi igång på riktigt. Jag hoppas att det blir snart, säger Lindgren som också drömmer om en Grotescolångfilm:

– Vi älskar film. Och det är ett medium som skulle funka både visuellt och stämningsmässigt med vår typ av humor. Vi skulle kunna sätta igång direkt. Men tv-serien kommer först.

Mer läsning

Annons