Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotta Engberg ärredo för allsång

/

Först ett lyft för ”Bingolotto” och nu allsång från Liseberg. Det blir mycket Lotta Engberg i rutan.
Men på hennes villkor – och inte i konkurrens med Skansen.

Annons

En lokaltidning har redan undrat hur allsången från Göteborgs rosa nöjespark ska kunna mäta sig med den stockholmska institutionen.

Men Lotta bara skrattar.

– De som inte tycker om det jag gör lyssnar jag inte på. Det har jag lärt mig, säger hon.

De senaste somrarna har Lotta Engberg och kapellmästare Curt-Eric Holmqvists bjudit Lisebergs publik på schlagerartister som ramats in av ett tema. Och det är det som tv-publiken i resten av Sverige nu också ska få ta del av.

Plus bingo.

– Jag satt på tåget till Stockholm häromveckan och funderade på hur vi skulle lägga upp det. Sedan slog det mig att vi kan använda publiken som levande bingobrickor! Med vinster även åt dem! säger Lotta Engberg.

Det är tydligt att hon brinner för sin allsång – och för ”Bingolotto”, vars tittarsiffror hon varit med om att rädda från avgrundsnivåer till runt 400 000 tittare per avsnitt.

Men trots det är det faktiskt den lugnaste perioden i Lotta Engbergs liv på väldigt länge.

– Jag ser fram mot den här sommaren oerhört mycket. Det blir den lugnaste sommaren sedan 1987. Jag bara göra tre andra, små grejer. Vi ska hyra husbil och åka runt i Sverige, till Visby, åka ut med båten, bara ta det lugnt. Kanske titta på en hel film i soffan, du fattar.

Mer läsning

Annons