Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Love Generation är stora favoriter

/

Lördagens Melodifestival är svårtippad. Men ett bidrag väcker mer uppmärksamhet än de andra. Love Generations RedOne-skrivna ”Dance alone” har seglat upp som favorit.

Annons

Veckans Melodifestival tillhör nykomlingarna. Sex av de åtta artister som uppträder i Malmö är helt nya i schlagersammanhang, även om de är väl etablerade i musikbranschen.

Till nykomlingarna hör tjejerna i Love Generation, som har stått för de mest emotsedda repetitionerna i Malmö Arena. På torsdagen ville alla se hur gruppen tacklade världsstjärnan RedOnes låt ”Dance alone”. Direkt efter framträdandet störtdök oddsen och tjejerna tippas ta sig direkt till Globen.

Bensin i kroppen

Själva var de glittrande glada över uppståndelsen.

– Klart att det finns förväntningar på oss, men det är bara positivt. Det är bara så sjukt skönt att äntligen vara här. Det är en sådan kick, det är som bensin i hela kroppen, säger Melanie Taylor, en av gruppens fyra medlemmar.

Svenska Spels oddssättare som var på plats i Malmö hade svårt att sia om vilka som tar sig vidare till Globen tillsammans med Love Generation. Växjöbandet Melody Club och schlagerveteranen Linda Bengtzing ligger bra till, men också nykomlingen Nicke Borg. Han tävlar med rockballaden ”Leaving home” och hans avskalade nummer är en av snackisarna inför lördagens tävling. Dessutom ställer dansbandskungarna i Lasse Stefanz och deras låt ”En blick och någonting händer” till det i förhandsspekulationerna.

”Väldigt svårbedömd”

– Det är första gången det är en riktigt, riktigt klassisk dansbandslåt med i Melodifestivalen, och det gör den väldigt svårbedömd. Man vet inte hur den kommer att funka, säger Per Persson, oddssättare på Svenska Spel.

Enligt Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman är lördagens deltävling i Malmö den mest svårtippade hittills.

– Det är fruktansvärt svårt. Malmös startfält står för så diametralt olika sidor av popmusiken. Alla låtar är starka i sin genre, det blir mördande konkurrens. I mitt tycke är det här en av de tuffaste deltävlingarna.

Sara Haldert/TT Spektra

Mer läsning

Annons