Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mammas nya kille blir privat

/
  • Gänget. Bengt Strömbro, Sofia Wretling, Sven Björklund, Olof Wretling och Mattias Fransson är gänget bakom ”Mammas nya kille” i P 3.
  • Shanti Roney. Olof Wretling spelar bland andra Shanti Roney och Katla.
  • Thunder. Mattias Fransson gör bland annat rollen som Thunder.
  • Gänget. Bengt Strömbro, Sofia Wretling, Sven Björklund, Olof Wretling och Mattias Fransson är gänget bakom ”Mammas nya kille” i P 3.

Humorprogrammet ”Mammas nya kille” är tillbaka med en ny säsong i augusti. I år flyttas karaktärerna ut från den radiostudio de brukar vistas i och lyssnarna får lära känna dem på ett mer personligt plan.

Annons

Inspelningarna av den nya säsongen av P 3:s ”Mammas nya kille” pågår för fullt.

I en studio i Umeå sitter Mattias Fransson och spelar in en sketch tillsammans med Olof Wretling – som sitter i en studio i Karlstad.

– Vi jobbar väldigt ofta så eftersom vi bor på olika platser i Sverige. Det funkar ganska bra, berättar Mattias Fransson några minuter innan han med ett litet vrål förvandlas till karaktären Thunder.

– Man kan vara väldigt flexibel. Var det än finns en station kan man spela in. Det fungerar eftersom vi är så samspelta och har jobbat ihop i så många år, fyller Olof Wretling i.

Djupare karaktärer

I våras började medlemmarna i gänget bakom ”Mammas nya kille” att arbeta med de 21 nya avsnitten som ska sändas i höst. Det som ska spelas in just denna dag är avslutningen på en historia om den självutnämnde vardagshjälten Thunder, en rätt bräkig typ, som ringer till sin gamla tjejs nya kille.

Nytt för hösten är att lyssnarna kommer att få lära känna de redan välbekanta karaktärerna på ett mer privat plan, utanför studion de vanligtvis vistas i, förklarar Olof Wretling:

– Peter Nilsson, livscoachen, hamnar till exempel i ett omklädningsrum där han är tränare för Sandåkern pojkar 12.

Bekräftelse

”Mammas nya kille”, som började sändas i P3 2005, har nominerats till Stora radiopriset två gånger.

Man har en fansida på Facebook med drygt 35 000 medlemmar som citerar sina favorit-figurer i programmet.

Dessutom får redaktionen mycket mejl från lyssnare som vill höra mer av just sina favoriter.

Uppmärksamheten från fansen är ”en fin bekräftelse”, tycker de båda herrarna i de skilda studiorna. Men det viktigaste är att de själva tycker att det de gör är roligt.

– I slutänden kan man bara göra det man själv tycker om, menar Mattias Fransson.

”Mammas nya kille” börjar sändas 25 augusti.

Mer läsning

Annons