Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många tampas om P3-guldet

/

Robyn och Håkan Hellström dominerade Grammisgalan tidigare i veckan. P3 Guld-galan kan bli en upprepning av deras segertåg. De är båda nominerade i de tyngsta kategorierna.

Annons

Nominerad i kategorierna pop, artist, låt och liveartist. Robyn, som kammade hem hela fyra Grammisar, har chans att även dominera P3 Guld-galan som går av stapeln på lördag.

– Det är ju Robyn och Håkan som har dominerat under året. Men musikåret 2010 var makalöst och jag tror att både Oskar Linnros och Hoffmaestro kan skrälla, säger musikskribenten Kristin Lundell.

Håkan uppträder

Håkan Hellström har chans att ta hem två priser och kommer under kvällen i sällskap med bland andra Säkert och Oskar Linnros att uppträda.

Galans kanske mest prestigefyllda pris, Guldmicken (till bästa liveartist) blir en uppgörelse mellan Familjen, Hoffmaestro, Håkan Hellström, Melissa Horn och Robyn.

Gör olika saker

Förra årets P3 Guld blev nära nog en repris av Grammis. Då var det Lars Winnerbäck den givna vinnaren på båda galorna. Två stora musikpriser som delas ut under samma vecka, behöver ett litet land som Sverige det?

– Vi gör två väldigt olika saker. P3 Guld är en hyllning till musiken och publiken medan Grammis riktar sig till branschen själv, säger Maths Broborg, projektledare för P3 Guld.

– Det är bra att Grammis har återgått till att vara ett mer renodlat jurypris. Sverige är ett litet land och det är inte så konstigt att samma artister får pris de olika galorna, så det är ännu viktigare att förutsättningarna för priserna skiljer sig åt, säger Kristin Lundell.

Galan direktsänds i kväll i Sveriges Radios P3 med start 20.00 och eftersänds i SVT 1 med start 21.30.

Mer läsning

Annons