Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns Zelmerlöw tar över "Allsången"

/

Redan i somras avslöjade Måns Zelmerlöw att SVT frågat honom om han var sugen på att ta över "Allsång på Skansen" i framtiden. Han kallade då programledarrollen för ett drömuppdrag. Nu har Zelmerlöws dröm gått i upplevelse.

– Jag är överlycklig, säger han.

Annons

Till sommaren tar Måns Zelmerlöw över programledarrollen från Anders Lundin, som har stått på Skansens scen och lett allsång sedan 2004.

– Jag fick en förfrågan i januari, men jag visste inte riktigt vad jag skulle svara och gick hem och funderade. Så en natt drömde jag att jag stod på scen på Skansen. Och i den drömmen var jag väldigt lycklig och då bestämde jag mig för att tacka ja, säger Måns Zelmerlöw.

Förnyelse på gång
Och med Zelmerlöw på Skansens scen kan tittarna räkna med en förnyelse av programmet.

– Anders har gjort ett jättejobb med att föryngra och modernisera programmet. Nu hoppas jag kunna fortsätta med det och att svenska folket accepterar mig som ny programledare, säger han.

"Allsång på Skansen" har funnits sedan 1935, då med Sven Lilja som programledare. Sedan dess har Egon Kjerrman, Bosse Larsson, Lasse Berghagen och Anders Lundin lett allsången. Programmet började tv-sändas 1974.

Anders Lundin ska gå vidare och jobba med ett annat högprioriterat nöjesprogram inom SVT.

Mer läsning

Annons