Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie älskar julen

/
  • Julfirar. Marie Serneholts favoritjulsång är ”Julen är här”. ”Vi åkte till skolresa till Grejkland på högstadiet och skulle göra ett svenskt Luciatåg för utbytesklassen där och jag fick sjunga en av verserna. Så den är speciell för mig”, säger hon.
  • Ger julkonsert. Marie Serneholt, Lasse Kronér, Elisabeth Andreassen och Andreas Johnson gör jul i Gävle 29 november.

Marie Serneholt älskar julen. Och ser framför sig hur julstämningen kommer att vara på topp efter turnén med Julkonserten 2011, en turné som kommer till Gävle en dryg månad innan jul.

Annons

Julkonserten är det turnépaket som tidigare år bland annat innehållit Sonja Aldén, Shirley Clamp, Sanna Nielsen – och Marie Serneholts tidigare pojkvän Måns Zelmerlöw.

– Jag har ju sett Julkonserten några gånger och jag blev väldigt glad över att bli tillfrågad om att var med, säger Marie Serneholt som sitter och gör telefonintervjuer på löpande band den här dagen men ändå lyckas låta helt uppriktigt glad.

– Jag har ju aldrig gjort en sån här grej tidigare utan mer andra turnéer och julshower, men då har det varit såna där folk har suttit och snapsat och ätit julbord samtidigt.

Med i årets upplaga av Julkonserten är också Andreas Johnson, som heller aldrig tidigare varit med, Elisabeth Andreassen och Lasse Kronér.

Och trots att Marie Serneholt egentligen aldrig tidigare jobbast ihop med dem och trots att de knappt har börjat repetera än, beskriver hon ändå stämningen dem emellan som väldigt god.

– Det finns en kemi som funkar och det märker publiken. Det kommer inte att bli några som helst problem.

Hon utlovar både roliga och knäppa grejer, men vill inte säga nåt om vad exakt hon kommer att göra eller sjunga.

– Nej men jag vågar ju inte det, säger hon med ett stort skratt och konstaterar att än finns det risk att det ändras eftersom de inte har börjat repa än.

– Men jag kommer att sjunga på svenska. Det är kanske lite överraskande, säger hon och förklarar att hon fick mersmak på att sjunga på modersmålet efter rollen som Sanna i musikalen ”Grease” som hon gjorde 2010.

Just nu är Marie Serneholt aktuell som programledare för Svt:s lördagsunderhållning ”Helt magiskt”. Programlederiet började dunder och brak med Melodifestivalen i våras, ihop med parhästen och Gävlesonen Rickard Olsson.

– Han är en så jäkla härlig människa. Hans huvud går på i 180 och man vet aldrig vad som kan pluppa ur hans mun. Vi skrattade mycket och har blivit kompisar efter det där.

Hennes musikkarriär ligger lite på is. Hon hann bara in en vända i studion innan ”Grease”-rollen dök upp och sen en vända till efter det.

– Jag skickade faktiskt in en låt till Melodifestivalen 2011 men den kom inte med, säger hon och skrattar stort igen.

Hon vet inte riktigt vilken riktning hon ska ta musikaliskt, och därför är det ingen brådska, säger hon. Inte heller vill hon sluta att blanda olika uppdrag.

– Jag vill inte bestämma mig. Måste man det?

Närmast på programmet står i alla fall Julkonserten. Marie Serneholt undrar lite över hur hon ska hinna köpa julklapparna och funderar på om det riskerar att bli en i varje turnéstopps-stad, nån grej från hotellobbyn.

Men annars tänker hon att det måste vara det allra bästa sättet att peppa på inför julen.

– Jag kommer att vara på topp med julstämningen när jag har hunnit mysa in mig under hela turnén, säger hon och skrattar sådär stort igen. Lisa Pehrsdotter

Mer läsning

Annons