Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markoolio gör ny skiva och Gävlebesök

/
  • Vill vara hemma. Att bli pappa har förändrat Marko Lehtosalo. ”Det är inte lika roligt som tidigare att åka iväg och jobba längre, jag mår dåligt av att vara borta från henne”, säger han.
  • Till Gävle. ”Karlsson på taket smyger in” åker ut på Sverigeturné i januari och februari.

Nu åker Marko ”Markoolio” Lehtosalo på turné med ”Karlsson på taket smyger igen”. Och efter vintern väntar ett nytt album.

– Vi är rätt lika Karlsson och jag, bortsett från att han är elak och ljuger, säger Marko Lehtosalo.

Annons

Att spela ”Karlsson på taket” börjar bli något av Marko Lehtosalos paradgren. Första gången han spelade rollen var 2003, när Staffan Götestam regisserade en pjäs baserad på den första Astrid Lindgren-boken om ”Världens bästa Karlsson”.

Föreställningen som nu åker på turné, också i regi av Götestam, baseras på bok nummer två och har spelats i Stockholm det senaste året. Rollen som Lillebror görs av Benjamin Wahlgren.

– Det var väldigt roligt att dra på sig Karlssons kläder igen. Det passar mig att spela den här figuren, han är så livlig, det är bara att släppa på handbromsen och åka, säger Marko Lehtosalo.

Premiären för turnén sker i Halmstad 20 januari, och avslutas i Gävle 19 februari.

– Det är ju ett projekt för många att ta sig till Stockholm för att se på teater, så det är kul att kunna åka ut och visa upp föreställningen.

Annars har Marko Lehtosalo försökt dra ner på resandet det senaste året, efter att ha blivit pappa för första gången i fjol. 15 månader gamla Moa är med under intervjun, och försöker flera gånger stjäla intervjubandspelaren tills pappa ger henne en mobiltelefon att leka med i stället.

– Jag har förändrats mycket av att bli pappa, har blivit lugnare och mår mycket bättre. Det började i och för sig redan när jag träffade min sambo Jessica, hon var min personliga tränare och fick ordning på mig. Vi krockade rätt hårt först, mitt festande och mina kostvanor gick inte hem hos henne riktigt, säger han och skrattar.

Hittills har det blivit sex album som Markoolio, det senaste kom i slutet av 2008 och följdes av medverkan i Melodifestivalen några månader senare. ”Min enda flopp”, som han kallar perioden. Skivan lyfte aldrig på listorna och han gick inte vidare från deltävlingen i Skellefteå i schlagern.

Men till våren är det dags för en ny skiva.

– Vi ska spela in en video nu i dagarna, den första singeln kommer i januari. De som har hört låten säger att det låter lite som Magnus Uggla, vi ska skoja med honom i videon är det tänkt, får väl se vad han säger om det, haha.

Han säger att det kommer att bli ett klassiskt Markoolioalbum.

– Fast en låt kommer att låta som Swedish House Mafia, den är stenhård. Kanske blir det en dansbandslåt också, där jag ska sjunga om Moa, säger Marko Lehtosalo.

Mer läsning

Annons