Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattis längtar till mössor och benvärmare

/

Mattis Telin-Örnblom inspireras av japanska bloggar som hon inte kan läsa men tittar gärna på bilderna. Skogsaktiga Mori Girl-stilen är en favorit och innefattar mycket stickat, naturfärger och stora kläder. Något hon ser fram emot att använda mer av i höst, utan att svettas ihjäl.

Annons

Vad har du på dig?

– Tröjan är från Monki i Stockholm. Shortsen är från H&M. Strumporna och piercingarna från Red Rum. Skorna från ShoSho. Halsbandet och örhängena är från UppCon i Uppsala, ett konvent som specialiserar sig på manga och cosplay (en japansk form av maskerad). Rosetten är inköpt från Glitter för flera evigheter sedan. Ringarna är från NärCon i Linköping, ett lite mindre konvent men med samma inriktning.

Vad har du för stil?

– Jag vet inte, jag tar på mig det jag känner för.

Stilinspiration?

– Jag får mycket inspiration från japanska bloggar, jag förstår inte vad det står men kollar på bilderna och gillar bl.and annat Mori Girl-stilen. Det betyder skogaktig och innefattar mycket stickat, stora kläder och naturfärgat.

Vad ser du fram emot för hösttrend?

– Ja, just Mori Girl stilen, med mycket benvärmare, mössor och sockor, som man då kan använda utan att svettas ihjäl.

Är det lätt att hitta kläder till din stil i Gävle?

– Det blir mest på loppisar. Annars handlar jag mest på Gallerix och Bokia, pennor och sudd som ser ut som bakverk.

Butik du vill ta hit?

– Gärna en cosplay-butik som specialiserar sig på peruker och grejer från olika animeserier.

Favoritplagg?

– Jag kollar mycket på anime och då blir det mycket knästrumpor. Jag använder också mycket hattar med inspiration från till exempel ”Alice i underlandet”-filmen. Sen blir det mycket jordgubbar och cupcakes. Jag har tre par jordgubbs-örhängen i olika utföranden.

Vad tycker du om Gävle som modestad?

– Som de flesta andra städer. Det finns inte så många affärer, därför är det roligare att handla i Stockholm där man kan hitta mer udda butiker.

Mer läsning

Annons