Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med humorn som gemensam nämnare

/

Tre underhållande kvinnor gästar Gävle i helgen.
De har inte mycket gemensamt – en är skådespelerska, den andra är sångerska och den tredje buktalar med en apa – förutom en sak: Humorn.

Annons

Ulla Skoog är tillbaka med en ny show i Gävle, som spelas i kväll på teatern. Namnet är "Ulla Skoog och Trond Lindheim trallar vidare …", och den senare är musiker som bland annat spelar till hennes version av Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan”.

Som vanligt blir det mycket humor i föreställningen när Ulla Skoog står för manus.

Hon sysslar med något som kanske skulle kunna kallas för existentiell stand up: sketcher och monologer om livet och kärleken.

– Jag gillar tidlösa texter, inget speglar samtiden bättre än dem. Och texter som speglar oss små och stora homo sapiens varhelst i Svedala vi befinner oss. Gärna också texter med en ganska så svart botten, för konstigt nog är det de som blir roligast och dem man bäst minns, säger hon i ett pressmeddelande.

Den andra underhållande kvinnan är en fantastisk sångerska – men som de flesta kanske minns för sketchen med den tappade kjolen i "Melodifestivalen" 1985. Lill Lindfors har gjort en hiskelig massa skivor, vilket framgår av diskografin på hennes hemsida. I morgon på Konserthuset ger hon guldkorn från alla dessa, med fokus på senaste skivan "Coastlines".

Den tredje och underhållande kvinnan, som även hon uppträder på söndag i Konserthuset, köpte sin komikerpartner för 199 kronor på ett varuhus.

Vilket utesluter att det kan vara Mia och Klara som vi syftar på.

Cecilia Andrén, mer känd som Zillah i duon Zillah och Totte, blev känd som buktalare i TV4:s "Talang", och kan nu försörja sig med att prata genom sin apa.

Förutom segern i "Talang" har hon även blivit världsmästare i varieté, och senast vi såg henne var i den egna talk showen “Ap-tv med Zillah och Totte”. Duon har även släppt något så märkligt som en skiva med buktaleri, med låtar som vi med all säkerhet får höra vid föreställningen på Konserthuset.

Mer läsning

Annons