Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellansnacket lyfte Vallgren

/
  • Stämningsfullt. Carl-Johan Vallgren, gav en trivsam konsert på Spegeln i Gävle på torsdagskvällen.

Annons

Carl-Johan Vallgren

Spegeln

21/10 2010

Det är någonting med Carl-Johan Vallgren som gör att han påminner om flera av våra manliga svenska stoltheter. Som till exempel Stefan Sundström, Lars Demian eller varför inte Björn Afzelius.

Likheter som för den delen inte ger avkall på hans genuinitet. Han har ändå sammanfört dessa referenser på sitt alldeles egna vis.

På det vis som gör att han snarare liknar en författare som vid skrivmaskinen plötsligt drabbats av ett musikaliskt måste och ryckt tag i närmste gitarr och satt musik till sina ord. Och det är ingen dålig liknelse. Tvärt om så njuter jag väldigt mycket av att se honom i stilfulla kritstrecksrandiga kostymbyxor och matchande väst. Som rent visuellt ger en känsla av de två konstnärliga sidor han besitter, som den musiker och författare han är.

En godbit som följer med liveupplevelsen är hans briljanta mellansnack.

Redan efter första låten lägger Vallgren ribban för den intellektuella stand-up som han för. Dock faller han en gång i en fälla där snacket inte riktigt tas emot på grund av att det inte är särskilt Gävleanpassat.

Genom en anekdot om gitarristens adelspåbrå hamnar han i en ironisering av Daniel och Victorias bröllopsnatt.

Trots att en rojalistisk kritik inte känns märkligt på just denna konsert går det ändå inte riktigt hem bland medelålders som inte vill höra något skitsnack om Ockelbosonen som satt Gästrikland på kartan.

Några som dessvärre drar ner Vallgrens fina scennärvaro är hans tveksamma medmusiker som inte ger ifrån sig något större avtryck.

Detta till trots såpbubblor och konfetti!

Marie Björk

Mer läsning

Annons