Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Melodifestivalen" bra för ny arena

/

Annons

Nu hade Göransson Arena tur med Malena Ernman. Visst, hon är stor i sin genre, men i de breda folklagren är hon inte en publikdragare.

Tomas Ledin, som tillsammans med Ernman inviger arenan i maj, är däremot en publikdragare. Eller - var. För femton år sedan. Att Göransson Arena satsar lokalt, med artister som Sandviken har fostrat genom åren, vid invigningen är bra på många sätt. Det var inte en överraskning på presskonferensen när de drog fram Ledins namn, han har sin naturliga plats där.

Men sedan väntade På Gång på något mer nationellt - eller internationellt - gångbart namn för att kicka igång arenan. Därför är det glädjande att "Melodifestivalens" projektledare nu funderar på om Göransson Arena kan vara aktuell för nästa år. Många brasklappar finns, med bristen på hotellrum som ett problem.

Men för arenan vore det bra med den publicitet som "Melodifestivalen" ger. Se bara på Malmö Arena, som inte gjort mycket väsen av sig när Malmös hockeylag fört en anonym tillvaro, som nu fick synas för en större publik i den fjärde deltävlingen.

"Melodifestivalen" hörs mer vida omkring än Tomas Ledin - hur mycket han än skruvar upp volymen.

Annons