Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meltzer hoppas på en avslappnad kamp

/

Från Melodifestivalen till "Dansbandskampen". Christine Meltzer går från den ena stora programledarrollen till den andra.

– Jag kommer inte vara lika nervös nu, laddad men förhoppningsvis inte överladdad, säger hon.

Annons

Under Melodifestivalen kunde hon ofta bli lite övertänd, men när Meltzer nu tar sig an rollen som programledare för "Dansbandskampen", med premiär på lördag i SVT tror hon att det blir lättare att behålla lugnet.

– Det här blir inte samma sak. I Melodifestivalen visste alla artister hur allt funkade, här kommer vi göra det mer tillsammans, banden och jag. Vi kommer också hänga från program ett tills allt är klart så vi hinner nog bli vänner, säger Meltzer.

Ingen huvudperson

Programledaren älskar svensk musik och därmed är inte dansbandsmusik helt främmande för henne.

– Jag blir glad av dansbandsmusik, låtarna är ofta lätta att sjunga med i, det är härligt.

Om komikern Christine Meltzer kommer få något utrymme i programmet är inte klart, men hon tror inte det.

– Banden får stå för humorn. De kommer bjuda på sig själva, med alla klädkreationer och så vidare. Det blir mycket glädje, men samtidigt seriositet. Men jag vill inte ta fokus från banden, jag är ingen huvudperson i det här.

Ensam programledare

Samtidigt ska hon ensam axla programledarrollen den här gången, utan stöd från en charmig popartist och en hård actionhjälte.

– Det blir inte ensamt, som sagt kommer vi göra det här tillsammans, banden och jag. Och så har jag ju Thomas och Gunhild, de blir nya Dolph och Måns, säger Meltzer och skrattar.

Dansbandsexperten Thomas Deutgen, som tidigare satt i juryn, kommer i höst få en ny roll som kommentator. Och vid hans sida i kommentatorsbåset kommer ett blont yrväder från Skåne slår sig ner –Gunhild Carling.

– Jag har inte i det här programmet att göra egentligen. Jag är intagen här för att jag inte tillhör den här världen, och därför kanske jag kan ställa adekvata frågor, säger hon.

Varandras motsatser

Gunhild Carling kommer från jazzvärlden och är både sångerska och multiinstrumentalist. Bland annat kan hon spela på tre trumpeter samtidigt. Carling kan allt om musikteori, men dansbandsgenren är helt ny för henne.

– Jag älskar udda möten, det kan slå gnistor om dem. Dansband verkar fantastiskt kul.

Du och Thomas Deutgen, hur blir det?

– Vi är varandras totala motsatser så det lär bli spännande.

Och. Blir man förfärligt danssugen efter att ha sett premiären på programmet på lördag kan man så lämpligt nonstop-dansa till Wahlströms och Voyage på Parken i Gävle på söndagen från klockan 17.

Mer läsning

Annons