Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

mer nytt på dvd. JJJJJ

Annons

l Ett skuldtyngt Bergman-drama byggt på Ian McEwans roman, fuktat av Pans labyrint” och ”Titanic”-romantik, och väldigt väldigt brittiskt. Ondskefullt vackert. Se den.

JJJJ

l Underbart perfekta bilder och sång som inte är ett dugg störande finns i Tim Burtons version av skräckmusikalen om den hämnande barberaren.

l Wes Andersons film om tre bröder som ska hitta tillbaka till varann i Indien. Extremt bra, med värme, ärlighet och totalt skrattfri humor. För alla med syskon. Och alla utan.

l Svensk relationsfilm om tre vanliga tjejers liv på järnverket och på krogen. Bistert klimat men varm och humoristisk stämning. En blandning av ”Masjävlar” och ”Grabben i graven bredvid” kryddad med järnfilspån.

JJJ

l Jerry Seinfeld kom med idén, gör huvudrollsrösten och klär ut sig till bi på Cannes. Alltså borde det bli mer sting än såhär i filmen om biet som blir kär i människotjej och stämmer mänskligheten.

JJ

l Det börjar bra men blir nåt helt annat i filmen om bröderna på varsin sida lagen. Men Joaquin Phoenix är en verkligt bra skådespelare, även här.

l Rymdvarelser som slåss mot varann. Ja vad ska man säga? Saker sprängs i alla fall, så lite action är det ju ändå.

J

l Typisk 7:an-film med lång och anspråksfull titel. Inte fullt så djupsinnig som den verkar. En rövarhistoria med tidsförskjutningar som man fort blir less på.

Mer läsning

Annons