Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Lis Spellista

/

Miss Li hade haft ett tufft år och trodde att hon skulle bli tvungen att sluta med musiken. Men i stället blev det albumet ”Beats and bruises”, som fick På Gångs recensent att konstatera att hon bytt stil: ”Hon dansar inte längre hela vägen hem till efterfesten som bara fortsätter och fortsätter i ett evigt kärleksrus. Nu är hon laddad med lite mer huvudvärk, olycklig kärlek och disharmoni”.

Men festen finns där. På långfredagens kväll på Spegelns scen, till exempel, då det är dags för en konsert. Och vad passar bättre att ladda med än Miss Lis egen förfestlista ”med låtar som alltid spelas på förfesten ifall jag får bestämma”, som hon konstaterar.

Länken hittar ni som vanligt på arbetarbladet.se/noje.

Annons

1. ”Israelites” – Desmond Dekker

En perfekt party-sommarlåt som funkar jämt! (Den funkar bra att dammsuga till också. Det blir liksom lite roligare och lättare då.)

2. ”Beat goes on” – Buddy Rich big band

Den här låten har även Sonny and Cher gjort, men jag gillar den här versionen bättre! Jag tror det är Buddy Rich lilla dotter som sjunger. Fantastiskt naivt sjunget och fantastiskt arrangemang!

3. ”Four Mills brothers” – Van Dyke Parks

Det är inte så många som känner till Van Dyke Parks, men jag älskar honom! Hans stråkarrangemang i den här låten ger mig alltid rysningar.

4. ”Papa’s got a brand new bag” – James Brown

Ett MÅSTE på en förfest! Grym sångare, entertainer och grym låt!

5. ”Rumble” – Link Wray

Det behövs lite instrumentalmusik ibland och då bara måste man spela Link Wray, Ventures eller Dick Dale.

6. ”I need you” – The Kinks

Jag älskar Kinks och lyssnade extremt mycket på dem under perioden då jag började skriva låtar. Jag är helt säker på att Ray Davis melodispråk på nåt sätt har inspirerat mig när jag skrev låtar som till exempel ”Oh Boy”.

7. ”What’cha gonna do about it” – Small faces

Världens bästa vita manliga sångare ifall du frågar mig! Om Steve Marriott fortfarande levt hade han stått högst upp på min lista för en duett

8. ”I got a woman” – Ray Charles

Bara såå bra!

9. ”This love is here to stay” – Nelson Sanders

Rätt okänd sångare som bara släppte några låtar innan han kom på att hen hellre ville bli pastor. I mina öron är det här den bästa soullåten och bästa sångaren nånsin …

10. ”My world is empty without you” – The Supremes

Tyvärr lyssnar jag väldigt sällan på kvinnliga artister och sångerskor, men den här låten finns alltid med när jag vill höra bra musik.

Mer läsning

Annons