Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt nöjes-Gävle. Alice Svensson

/

Alice Svensson behöver knappast någon närmare presentation. Ingen kan väl ha undgått hur hon tog Gävleborna och resten av Sverige med storm när hon tog sig till finalen i ”Idol 2008”.

Annons

– Miss Li på spegeln, hon var grym live! Inspirerande att se hennes energi.

–Jag har faktiskt aldrig varit på en dålig konsert i Gävle tror jag.

–Java eller Waynes.

Church street saloon.

– Jag åker nästan bara buss mellan Hedesunda där jag bor och Gävle, så jag får ta och säga 49:an.

– Brynäs, Gefle IF, Di Leva, Rolf Lassgård, Rickard Olsson med flera, som alla har varit med och satt Gävle på kartan.

– Tv-soffan, haha. Nej, men jag är oftast ute på jobb på helgerna och när jag väl är ledig blir det mycket vila. Har inget riktigt favorithak, så länge jag är i gott sällskap spelar det mindre roll vart vi hänger.

– Jag bor ju i Hedesunda, utanför stan, och det tycker jag är den absolut bästa platsen under sommaren. Jättevackert och lugnt, rogivande och idylliskt.

– Det finns ett soprum bakom Vasaskolans matsal som alla elever på estetiska musiklinjen passerar dagligen på väg till matsalen. Jag brukade hata att gå förbi där! Solen sken aldrig där, det var grått och dystert och det luktade illa!

– Det beror på vad det är för konsert. Konserthuset är stämningsfullt och så, men Spegeln är mysigare. Läkerol Arena är ju också häftigt, så ja det bror på vad det är för typ av konsert.

– Tyvärr finns det ju inte allt för många skivaffärer kvar. Det blir oftast Rocks (på Valbo köpcentrum) eller Åhléns.

– I Gävle BLÅ och Cubus. Annars shoppar jag oftast i Stockholm när jag är där. Topshop, Zara, Koola Anna m.m.

– Definitivt under finalveckan i ”Idol” då jag kom hem och skulle ”hyllas” som de kallade det och fick ett otroligt fint mottagande av Gävleborna på Rådhustorget. Hade aldrig trott att det skulle komma så mycket folk! Stämningen var på topp trots att vädret svek. Men det var helt fantastiskt!

Mer läsning

Annons