Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adiam Dymott

/

Adiam Dymott
“s/t”
(Razzia)

Annons

Nu kan skivbolaget Razzia lägga till ännu en grymt begåvad tjej bredvid Annika Norlin och Maia Hirasawa: Adiam Dymott, svenska med eritreanska rötter, gör mörk dansant rock med existentiellt mörka texter. Trots svärtan är det så bra så jag lyssnar på debuten fem gånger i rad. När Dymott sjunger mjukt till distade gitarrmattor låter det som om Annie Lennox kompas av ett ungt Kent. Ja, avhoppade Harri Mänti är med här, liksom folk från The Soundtrack Of Our Lives, Bob Hund m fl men allra störst avtryck gör Thomas Rusiak, som är den som får till det dansant monotona svänget.

Med ett sånt gäng bakom sig är det svårt att misslyckas. Och i den översvämmade uppsjön av svenska singer/songwriters är det skönt att en kaxig, självutlämnande tjej gör rock för dansgolv. Bara det faktum att hon ror iland en sång om svårigheterna med stavningen av hennes namn på ett självklart, trovärdigt sätt i “Mrs Dymott” visar vilken bra textförfattare Adiam är.

Ni som saknat Garbage eller har ledsnat på gubbtrötta Kent har en högtidsstund framför er och festivalsommaren blir nog en triumf för det bästa som hänt Eritrea sedan frigörelsen från Etiopien.

Mer läsning

Annons