Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adora Eye tar gitarren till Asien

Han har tidigare varit trummis på The Deer Tracks turnéer. Nu åker Jimmy ”Adora Eye” Jönsson till Asien för att spela sina egna låtar.

Annons

Jimmy Jönssons soloprojekt Adora Eye har funnits några år. 2012 släpptes en första EP, och nu är han tillbaka med ny musik som släpps på ett lite annorlunda sätt.

– Förra året spelade jag in tio låtar, då var tanken att det skulle bli en fullängdare. Men sen började jag tänka "fy vad tråkigt". Jag vet ju att om jag skulle släppa en hel platta så skulle de låtarna vara aktuella kanske en-två dagar, sen är det något nytt som kommer, förklarar Jimmy Jönsson som till slut bestämde sig för att ge ut två låtar åt gången. Totalt blir det fem tvåspårssinglar över hela 2015.

Hittills finns bara fyra låtar att ta del av på Spotify, vilket innebär en större upplevelse live då Jimmy Jönsson spelar även osläppt musik.

Efter några rundor som trummis på turnéer med The Deer Tracks, är det nu dags för singer/songwritern Adora Eye att stå i centrum. Och även om Jimmy Jönsson är en rutinerad musiker är det ovant att stå ensam i strålkastarljuset.

– Som trummis har man sin trygghet. Man ställer upp grejerna som en mur och går in i sin bubbla. Att gå upp på scen själv med gitarr känns nytt varje dag, säger han men tillägger att allt funkade bra när han besökte Tyskland nyligen. Ett skönt rep inför stundande Asienturné, som han gör ihop med Gävlebanden The Deer Tracks och Twiggy Frostbite. Folkpopiga Twiggy Frostbite blir länken mellan elektriska The Deer Tracks och hans avskalade musik. Jimmy Jönsson är spänd på hur han som singer/songriter kommer att bli mottagen.

– Jag vet att metal och hårdrock går hem, jag har flera kompisar som varit där med sina metalband, men singer/songwriter-världen har jag noll koll på. Det har ju blivit väldigt stort i resten av världen med folkinspirerad pop, men i Asien? Ingen aning.

Hur ska du ta vara på turnén när du kommer tillbaka?

– Att försöka samla på sig så mycket kontakter som möjligt tror jag är bra. Även om det blir fem eller femhundra så är det viktigt att hitta bra kontakter. Det skulle vara bra att träffa folk där som kan scenerna och vet hur man ska gå tillväga för att sprida sin musik.

LÄS MER:

Förstklassig uppvärmning till Hellberg

Twiggy Frostbite laddar om

Mer läsning